Badalona retrà homenatge a Miguel Poveda la setmana vinent al Teatre Zorrilla

  0
  50
  01fe541e-2ab9-4a60-9fab-bd1b22c8f4fa.jpg

  25/02/2016 – L'artista serà rebut a l'Ajuntament i protagonitzarà un acte d'homenatge marcat per la senzillesa.

  L’acte oficial de nomenament del ‘cantaor’ badaloní Miguel Poveda com a Fill Predilecte de la Ciutat de Badalona tindrà lloc el divendres 4 de març, a les 19.30 hores, al Teatre Zorrilla. La declaració de Fill Predilecte va ser adoptada per unanimitat en el Ple municipal celebrat dimarts i es basa en l’extensa i brillant trajectòria professional i personal de Miguel Poveda.

   

  Signatura en el Llibre d’Honor de l’Ajuntament

  Abans de celebrar-se l’acte oficial de nomenament, Miguel Poveda, acompanyat de la seva família, serà rebut a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Badalona per l’alcaldessa de la ciutat, Dolors Sabater; els presidents de tots els Grups Municipals; i la resta de la corporació. Miguel Poveda signarà el Llibre d’Honor de l’Ajuntament.

   

  Després d’aquest acte institucional a l’Ajuntament, el ‘cantaor’ anirà a peu des de la Casa de la Vila fins al Teatre Zorrilla, passant per la plaça de la Vila, el carrer de Mar i el carrer de Canonge Baranera.

   

  Acte ciutadà al Teatre Zorrilla

  L’acte del Teatre Zorrilla s’ha dissenyat perquè sigui senzill, amb un caràcter purament ciutadà i allunyat de l’encorsetament dels actes oficials. La regidora de l’Àmbit Badalona Cultura, Laia Sabater, ha dit que serà “un acte de reconeixement de tota la ciutat de Badalona cap a un dels seus artistes més reconeguts”. “El protagonisme serà de la gent que ha envoltat i envolta Miguel Poveda, que és un home proper, amable, senzill. I és així com volem que sigui aquest acte”.

   

  La regidora Laia Sabater ha afegit que “l’homenatge del Zorrilla comptarà amb la presència de l’entitat Tertulia Flamenca de Badalona, on va néixer artísticament Miguel Poveda, i buscarà l’essència de la figura de l’artista.

   

  El director artístic de l’acte del Teatre Zorrilla, Andreu Solsona, ha explicat que “a banda de les sorpreses que hi haurà damunt de l’escenari, el que es vol posar de manifest en aquest homenatge ciutadà és que Miguel Poveda és un artista immens que ha aconseguit al llarg de la seva carrera posar-se a la butxaca els públics més entesos d’arreu del món”. Tot i que no han volgut desvetllar més secrets, el Zorrilla comptarà amb la presència d’algú reconegut del món del flamenc.

   

  La Tertulia Flamenca de Badalona tindrà un paper protagonista en l’acte del Zorrilla. Va ser en aquesta entitat de la ciutat on Miguel Poveda va començar a escoltar i estudiar el flamenc. El president de l’entitat, José Mayo, ha explicat que “Poveda venia a la penya, s’emportava gravacions històriques de ‘cantaors’ i les escoltava a la nit a casa seva”.

   

  L’aforament del teatre, unes 450 persones, es cobrirà amb l’entorn de l’artista, les entitats culturals i les principals figures de la ciutat. Previsiblement, el Consistori no espera poder disposar d’entrades per poder repartir entre la ciutadania, atès les dimensions de la sala.

   

  El conseller delegat de Badalona Comunicació, Josep Viñeta, ha anunciat que Televisió de Badalona emetrà en directe l’acte de nomenament del Teatre Zorrilla i que tant la televisió com la ràdio municipals dedicaran la programació de tota aquella setmana a recordar la figura de l’artista.

   

  El Dia d’Andalusia també recordarà Poveda

  Abans de l’acte del divendres 4 de març al Teatre Zorrilla, Miguel Poveda també es recordarà aquest diumenge 28, a les 18 hores, durant l’acte institucional del Dia d’Andalusia, al Teatre Blas Infante. Serà aleshores quan es presentarà el documental ‘13.Miguel Poveda’. Aquest documental es va gravar el mes de juliol de l’any passat amb motiu dels 25 anys de carrera artística de Miguel Poveda.