Badalona se solidaritza amb les persones sordes

  0
  107
  Persones Sordes.jpg

  26/09/2017 – Amb actes que tindran a la plaça de la Vila aquest dimecres amb motiu del Dia Internacional de les Persones Sordes

   

  Amb motiu del Dia Internacional de les Persones Sordes, el pròxim dimecres 27 de setembre, la plaça de la Vila acollirà diverses actes adreçades tant a persones amb dificultats d'escoltar com persones oïdores.

   

  Per començar, a les 18 hores s'oferirà una conferència sobre la situació de l'alumnat sord a Catalunya, a càrrec de la Plataforma ' Volem Signar i Escoltar'. Tot seguit, a les 18.45h, l'alcaldessa Dolors Sabater i el president de la Llar de Persones Sordes de Badalona (entitat organitzadora), Pedro Jara, llegiran conjuntament el manifest, que donarà pas a una conferència sobre igualtat, apoderament i els drets de les persones sordes, a càrrec de Natàlia Cárdenas, psicòloga especialitzada en Comunitat Sorda. Per finalitzar, a les 19.45h, a la plaça de la Vila es realitzaran diversos espectacles de cultura sorda.

   

  La Llar de Persones Sordes va néixer l'any 1974 amb l’objectiu de defensar els interessos del seu col·lectiu, lluitar per una total eliminació de les barreres de comunicació que hi ha a la societat, potenciar una plena educació i formació integral de les persones sordes i promoure la celebració d’activitats culturals, juvenils, esportives i socials, entre altres. Actualment, l’associació compta amb més de 110 socis i està afiliada a la Federació de Sords de Catalunya (FESOCA) i a la Confederación Nacional de Sordos de España (CNSE).