El radar mòbil ha ‘caçat’ més de 100 vehicles per excés de velocitat en quatre mesos

  0
  radar.jpg

  27/09/2017 – Entre les mesures per reduir la sinistralitat, també s'han efectuat prop d'un miler de controls d'alcoholèmia.

  La Guàrdia Urbana de Badalona ha efectuat des de principis d’any prop d’un miler de proves d’alcoholèmia i el nou servei de radar mòbil ha detectat i denunciat 123 vehicles per excés de velocitat des de la seva posada en marxa, el passat mes de juny. Aquestes, i d’altres mesures, han contribuït en la reducció i prevenció dels accidents de trànsit a la ciutat.

   

  La quantitat més gran de denúncies, per excés de velocitat, un total de 39, s’ha produït quan el radar s’ha situat al carrer de Sant Josep i d’en Roses, al lateral de la C-31 a l'alçada de Dalt la Vila. En aquest vial, l’any passat hi va haver quatre accidents i enguany, fins al 20 de setembre, aquesta xifra s’ha reduït a un sinistre.

   

  El carrer d’en Ramon Llull, l’avinguda de la Comunitat Europea, el carrer de Ventura Gassol amb l’avinguda de Martí Pujol, i el carrer de Sant Bru són per aquest ordre, els indrets on el radar mòbil de la Guàrdia Urbana ha realitzat més denúncies per excés de velocitat. Són aquests punts, i d’altres com el passeig d’Olof Plame o l’avinguda del Marquès de Montroig, on es troben els índexs més alts de sinistralitat i, per aquest motiu, són els punts d’actuació preferent del radar.

   

  Prop d’un miler de proves d’alcoholèmia

   

  Al llarg d’aquest any la Guàrdia Urbana de Badalona ha efectuat 949 proves d’alcoholèmia a diferents punts de la ciutat. Del total de proves realitzades, prop d’un 21% (197 proves) han donat positiu o el conductor o conductora del vehicle es va negar a fer-la.

   

  L’alcaldessa Dolors Sabater ha destacat que les mesures han permés reduir “de set a una les víctimes mortals en aquest any”, amb l'objectiu d'assolir la xifra de zero víctimes.