Badalona serà el 2014 la ciutat espanyola amb major penetració de fibra òptica per llar

  0
  49
  Jazztel conveni 1.JPG

  13/11/2013 – L'empresa de telecomunicacions Jazztel invertirà 14 milions d'euros en el desplegament de la xarxa, que, segons els càlculs de la companyia i el Consistori, podria crear uns 300 llocs de treball.

  L’Ajuntament de Badalona i Jazztel, un dels principals proveïdors de serveis de telecomunicacions amb xarxa pròpia a Espanya, han arribat a un acord pel qual totes dues entitats es comprometen a accelerar el desplegament de fibra òptica fins a la llar (FTTH) a la ciutat de Badalona perquè aquesta pugui arribar, en els propers dos mesos, a més del 70 per cent de cobertura de fibra a la ciutat. Aquest desplegament convertirà a Badalona a principis d’any en la ciutat espanyola amb més penetració de banda ampla per llar –i també en una de les que en tindrà més d’Europa-, amb la finalitat de proporcionar als badalonins connexions de banda ampla d’accés a Internet ultra ràpides.

   

   

  Jazztel invertirà 14 milions d’euros a Badalona

   

  El projecte empresarial de Jazztel a la ciutat de Badalona per al desplegament de fibra òptica, que la companyia té previst dur a terme abans del 31 de gener de 2014, és de gran envergadura i contempla una inversió total de 14 milions d’euros per arribar a més de 52.000 llars.

   

  Més de la meitat del desplegament a la ciutat es troba en un avançat estat de construcció i l’empresa espera acabar la totalitat del projecte en un temps rècord, gràcies al compromís de l’Ajuntament de Badalona que garanteix que l’obra civil es desenvolupi satisfactòriament, i permet a més l’ús, en règim de lloguer, de les canalitzacions que resultin compatibles amb l’execució del desplegament.

   

  S’ha de destacar el fet que una inversió d’aquesta envergadura genera no solament llocs de treball directes sinó que és necessària la subcontractació d’empreses locals que generaran, en el cas de Badalona, uns 300 llocs de treball entre llocs directes, indirectes i induïts, segons els càlculs del Consistori i de la companyia.

   

   

  WIFI a tres indrets de la ciutat

   

  L’operadora instal·larà també 8 punts WIFI que seran gestionats per l’Ajuntament amb el suport tècnic de Jazztel per a l’ús de tots els vianants. Els 8 punts estaran instal·lats a la plaça de la Vila (1), la plaça Trafalgar (4) i el parc de Lloreda (3).

   

  La tecnologia FTTH (fiber to the home), fibra fins a la llar, molt present en països tan avançats com Estats Units i Japó, és una infraestructura de futur que permetrà als badalonins accedir en les millors condicions de velocitat, qualitat i seguretat als serveis de telefonia, banda ampla i televisió, i possibilitarà, a més, connexions multidispositiu dins d’un mateix domicili.

   

  A més, la instal·lació de la fibra òptica és senzilla i no suposa la realització d’obres rellevants en la via pública per al seu desplegament. És una infraestructura molt duradora i totalment passiva, que no transporta electricitat. Cap dels seus elements intermedis requereix de subministrament elèctric per funcionar ni emet cap classe de radiació electromagnètica.

   

  La instal·lació de la fibra òptica a les finques no té cap cost per als veïns. La companyia Jazztel està ja posant-se en contacte tant amb els administradors de finques com amb les comunitats de veïns de les zones de desplegament en les quals s’escometrà el projecte a Badalona per sol·licitar els permisos pertinents i poder així oferir una xarxa de darrera generació als badalonins.

   

  Aquest projecte forma part de l’acord de coinversió en verticals signat entre Telefònica i Jazztel l’octubre de 2012 i que tindrà un abast total d’uns tres milions d’unitats immobiliàries a tota Espanya, entre domicilis i empreses.

   

  L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, ha manifestat la seva satisfacció amb l’acord entre l’Ajuntament i Jazztel, ja que “gràcies a aquest projecte la ciutat es converteix en un referent en la implantació de fibra òptica fins a la llar”. “La nostra voluntat és que Badalona sigui una ciutat tecnològicament puntera i això ha d’anar acompanyat de mesures com aquesta per fomentar les noves tecnologies i l’ús d’internet”, ha afegit.

   

  Per la seva banda, el conseller delegat de Jazztel, José Miguel García, ha explicat que “l’elecció de Badalona com una de les principals ciutats en les que la companyia està ja desplegant fibra fins a la llar està directament relacionat amb l’alt nivell d’ús de la banda ampla a la localitat”. A més, ha afegit que Badalona és un dels municipis en els quals la companyia té actualment un alt percentatge de clients.