El CatSalut podria augmentar un 3,6% l’aportació a BSA

  0
  treballadors bsa.jpg

  12/02/2015 – El CatSalut estudia un increment de les tarifes de la sanitat concertada d'un 3,6%; l'augment donaria un respir econòmica a l'ens badaloní.

  La sanitat concertada, un àmbit dins del qual es troba Badalona Serveis Assistencials (BSA) l’empresa municipal que gestiona l’Hospital Municipal, el Sociosanitari el Carme i diversos CAP de la ciutat, ha rebut aquesta setmana informacions que podrien acabar desembocant en bones notícies. Segons fonts sindicals, i així ho ha confirmat el comitè d’empresa de l’ens badaloní, el Servei Català de la Salut està estudiant la possibilitat d’augmentar un 3,6% la tarifa per a empreses com BSA, fet que es traduiria en un increment de la seva facturació i pressupost d’aquest 2015, ja que gran part dels seus recursos es deriven dels diners que la Generalitat paga pels serveis prestats.

   

  La materialització d’aquesta injecció de recursos per part de la Generalitat, que encara s’ha de confirmar i fer oficial, donaria aire al sector i, a nivell local en particular, a BSA, que passa per una situació econòmica complicada que ha dut a la direcció a emprendre diferents retallades en el sou dels treballadors i això ha suposat una riuada de protestes per part de la plantilla. Fonts de BSA afirmen tenir constància del debat i la possibilitat d’aquest augment i consideren que és molt bona notícia, però es mostren prudents i esperen a obtenir la confirmació abans d’analitzar possibles beneficis.

   

  La president del comitè d’empresa, Rosa Maria Famadas, també es mostra prudent i explica que les mobilitzacions continuaran fins que es confirmi l’increment de la tarifa. El col·lectiu espera una reunió amb la direcció de BSA i, si es fes efectiva aquesta injecció econòmica, es plantaria en l’exigència de la retirada de l’article 41, és a dir, la retallada d’una paga extraordinària, la no recuperació del 5% reduït el 2010 i la supressió de les retribucions per objectius, i en la recuperació del 5% de sou. Des de fa un parell de setmanes, desenes de sanitaris aturen la seva activitat a les 12 del migdia i a les 5 de la tarda per sortir a les portes dels seus respectius centres a manifestar-se.