Badalona també fa vaga contra les retallades en educació i la LOMCE

  0
  44
  IMG_4963.JPG

  10/05/2013 – El seguiment de la vaga va estar entorn al 35% en bressol, primària i secundària; al matí, diverses AMPAs de La Salut i Llefià es van manifestar pels carrers del Districte 4.

  Badalona va participar ahir de la vaga convocada en el sector educatiu per protestar contra les retallades i la LOMCE. Les manifestacions van matinar i a les 9.30h començava a la plaça de Trafalgar un recorregut pels barris de Llefià i La Salut d’una cinquantena de persones procedents de les escoles de la zona. Entre d’altres, s’hi van sumar les AMPA de l’Antoni Botey, el Julià Minguell o el Josep Carner. Explicaven ahir algunes mares que era una acte una mica improvisat, però que la idea es continuar fent pinya entre els centres del Districte 4 i organitzar més esdeveniments semblants.

   

  A les 11.30h, el col·lectiu de l’educació pública badalonina, sota el paraigües de Badalona Es Mou, es va reunir a la plaça Pep Ventura per marxar plegats cap a la manifestació central de la plaça Universitat de Barcelona.

   

  A la tarda, l’escola Gitanjali va dur a terme una inusual hora de classe a la plaça de la Vila, també amb motiu de protesta.

   

  Segons els càlculs de la coordinadora Badalona Es Mou, el seguiment de la vaga de bressol, primària i secundaria “ha estat desigual, amb participacions que oscil·len entre el 0%, que és el cas de quatre centre,s i el 80%”. La mitjana es va situar entorn al 35%, i més de la meitat dels centres públics va suspendre les activitats extraescolars.