Badalona té més de 1.200 pisos buits que revisarà per poder reclamar la seva cessió

  0
  19
  IMG_2594.JPG

  11/10/2015 – Segons dades recents de la Generalitat, a la ciutat hi ha 1.266 habitatges en desús; ara cal veure en quin estat es torben i si estan o no ocupats il·legalment.

  Fa uns dies, la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca va assegurar al Ple municipal, durant una intervenció, que a Badalona hi havia prop d’una cinquantena de pisos buits propietat de la Sareb. Res més lluny de la realitat, i és que en total són 324 els immobles del ‘banc dolent’ que es troben inutilitzats, explica el govern local. En total a Badalona hi ha 1.266 pisos a priori buits, segons les dades més recents de la Generalitat.

   

  Aquesta és la primera xifra real i oficial, més enllà de suposicions i sensacions, de la que disposa el nou govern. Fins ara, l’executiu de Dolors Sabater manifestava que no hi havia un cens d’habitatges en desús a la ciutat, que a l’anterior mandat no es va fer pràcticament cap progrés en aquest àmbit i que al maig es va començar a treballar quasi des de zero. Ara, amb aquesta dada, l’Ajuntament pot posar-se mans a l’obra i comprovar quants d’aquests 1.266 pisos estan realment buit, quants estan afectats per ocupacions il·legals i en quin estat es troben. Un cop realitzada aquesta tasca, el govern assegura que aplicarà la llei per poder fer ús dels immobles i explorar en quins casos pot aconseguir la cessió i en quins haurà d’imposar una sanció, si les grans propietats com els bancs es neguen.

   

  El govern investiga si Albiol va col·locar planxes de forma irregular

  El govern local vol marcar distàncies respecte de les polítiques que, en matèria d’habitatge, plantejava el Partit Popular. En aquest sentit, l’alcaldessa Dolors Sabater que la col·locació de planxes metàl·liques que es practicava durant l’anterior mandat era tan sols un pegat i no solucionava el problema d’arrel. A més, explica que aquesta mesura ha d’anar acompanyada dels corresponents informes tècnic i jurídics, ja que ha d’haver algú que ordeni o demani aquest tancament, i un expedient administratiu amb un pressupost que ho regulés, quelcom que no han trobat. Sabater assegura que no hi ha un recull dels pisos tapiats i que desconeixen quines planxes continuen posades i quines no, una tasca de revisió que el Consistori haurà de dur a terme.