El FILMETS torna amb dos Oscar, la Palma d’Or de Cannes i més accent badaloní que mai

  0
  IMG_9453.JPG

  11/11/2015 – Arriba la 41a edició d'un dels festivals de curtmetratges més importants d'Europa i del món, en el que enguany hi participaran 250 flms de 48 països diferents.

  FILMETS Badalona Film Festival arriba enguany a la 41a edició amb la participació, a la secció oficial, de més de 250 curtmetratges de 48 països participants, resultat d’una selecció realitzada entre més de 4.500 films. Per primer cop, a més, fins a cinc de les 250 són produccions badalonines. Totes es podran veure en 27 sessions competitives diferents.

   

  Dos premis Oscar i la Palma d’Or de Cannes

  Durant la presentació, el director del festival, Agustí Argelich, ha tornat a insistir en l’alt nivell i la projecció i reconeixement internacionals dels quals gaudeix FILMETS. Per posar alguns exemples, ha avançat que, dins la secció oficial d’enguany, competiran dos curts guanyadors de l’Oscar aquest 2015 així com la Palma d’Or de Cannes. Al marge, hi ha molts altres films que van estar nominats a aquests premis i a altres festivals com la Berlinale o els BAFTA, entre d’altres, i es van quedar a les portes.

   

  FILMETS, un certamen de referència a nivell mundial en el camp dels curtmetratges, se celebrarà del 20 al 29 de novembre. Enguany, el festival vol fer-se més extensiu tant a la ciutat com a fora de les fronteres locals i comptarà amb diferents punts neuràlgics. Les principals projeccions es faran als teatres Zorrilla i Principal, però el FILMETS també tindrà presència a la sala d’actes del CES Joan Maragall, el Centre de Cultura Tradicional Can Canyadó, el Centre Cívic La Salut, les biblioteques de la ciutat i, per primera vegada, l’Institut Francès de Barcelona.

   

  Suïssa, país convidat

  Suïssa és el país convidat en l’edició d’aquest any. Així, diumenge 22 de novembre, a les 19 hores, es farà la sessió “Cinema, música i gastronomia: Suïssa, país convidat”, que inclourà l’actuació musical de Gilles Estoppey i degustacions de vins i productes típics del país alpí.

   

  El jurat oficial internacional està format per la presidenta de l’Acadèmia del Cinema Català, Isona Passola (Catalunya), que actua com a presidenta del jurat; el cofundador del Festival de Curtmetratges Clermont-Ferrand, Antoine López (França); l’actriu Eriko Takeda (Japó); l’actor Daniel Horvath (Rússia/Hongria); i la coordinadora de Barcelona Film Comission, Montserrat Guiu (Catalunya).

   

  Enguany, l’actriu Montserrat Carulla ha estat guardonada amb el Premi d’Honor de la 41a edició del FiLMETS Badalona Film Festival, un reconeixement que se li lliurarà en la cerimònia de cloenda, el dissabte 28 de novembre.

   

  A la Nit de les Venus, que posa punt i final al festival, es lliuraran els guardons als films premiats. El premi a la millor pel·lícula està dotat amb 2.000 euros i la Venus de Badalona. La gala tornarà a ser retransmesa a través de Televisió de Badalona i de la Xarxa de Televisions Locals.