Badalona tindrà un espai on els emprenedors podran enlairar els seus projectes

  0
  45
  Conveni nou espai per a emprenedors.JPG

  20/02/2013 – Una nau industrial del polígon Les Guixeres serà el viver de fins a 8 empreses de nova creació, que podran utilitzar les instal·lacions pagant una quota mensual de 100 euros.

  Badalona tindrà properament una nau industrial que servirà de viver per a emprenedors i emprenedores de la ciutat. Es tracta d’una reivindicació que es venia demanant des de feia mesos i que es va acordar a una moció aprovada unànimement durant el Ple de gener.

  L’empresa municipal Ens de Gestió Urbanística, SA (ENGESTUR), el Gremi d’Instal·ladors del Barcelonès Nord i Baix Maresme i la Fundació Privada Llegat Roca i Pi han signat un conveni de col·laboració per tal de realitzar les obres d'adequació, reforma i millora d'una instal·lació municipal situada al polígon de Les Guixeres per tal d'acollir nous empresaris de Badalona que puguin iniciar allà la seva activitat professional.

  L’espai, propietat de l’empresa municipal Engestur, està ubicat al carrer de l’Energia, número 16, i la seva dimensió és d’uns 300 metres quadrats. La nau podrà donar cabuda, sempre de forma temporal, a un total de vuit empreses que s’estiguin iniciant i que hauran de pagar uns 100 euros mensuals per utilitzat els equipaments.

  Les obres d’adequació i reforma estarien enllestides en les properes setmanes i comptaran amb la col·laboració dels dos socis d’aquest conveni. D’una banda, la Fundació Roca i Pi facilitarà un professional qualificat, que coordinarà i dirigirà els treballs a les instal·lacions, i els especialistes que s’encarregaran de dur-les a terme. El Gremi d’Instal·ladors del Barcelonès Nord i Baix Maresme, per la seva part, assumirà l’assessorament tècnic en referència a les tasques a realitzar en la reforma i facilitarà contactes amb els fabricants per obtenir materials d’instal·lació necessaris per al desenvolupament de l’actuació.

  L’únic aspecte que queda per concretar, i que s’ha d’acordar amb la Federació Empresarial de Badalona, explicava ahir l’alcalde Xavier Garcia Albiol, són els criteris que se seguiran per escollir els primers projectes d’emprenedoria que s’ubicaran a la nau.