Badalona torna al seu passat romà aquest cap de setmana

  0
  recreacions.jpg

  28/04/2016 – El festival romà Magna Celebratio arriba un any més als voltants del Museu de Badalona aquest cap de setmana.

  El festival romà Magna Celebratio arriba un any més als voltants del Museu de Badalona aquest cap de setmana. La XII edició de la celebració tornarà la ciutat a l’època de l’antiga Baetulo. Les activitats van arrencar aquest dijous amb les xerrades i presentacions sobre la cervesa en l'època romana i una conferència centrada en els amulets fàl·lics romans. Pel que fa a les novetats, dissabte tindrà lloc una representació que donarà vida a les Termes Romanes i permetrà saber com vivien els veïns de Baetulo quan utilitzaven les termes.

   

  De cara a diumenge, l'Associació Projecte Phoenix de Tarragona oferirà, a la plaça de Font i Cussó, un espectacle sobre el govern de les províncies a l'època de l'imperi romà. L’espectacle es podrà veure a les 11:30h i a les 13h. D’altra banda, divendres es presentarà el llibret “Jocs i joguines en l’època romana”, escrit per l'arqueòloga del Museu, Esther Gurri. Com cada any, no faltaran a la Magna Celebratio els espectacles romans, per descobrir com funcionava l’exercit romà o conèixer els oficis artesanals i participar en diversos tallers, alguns destinats als nens i nenes.

   

  Pel que fa a les jornades de cuina romana aquest any seran quatre els restaurants que hi participaran: Les 4 Pedres, Can Frai, Sargantana i Neró. El Festival romà de Badalona espera superar aquest any els 18.000 visitants habituals que rep la Magna Celebratio.

   

  Ruïnes no museïtzades, obertes al públic

   

  Durant la Magna Celebratio es podran veure els espais museïtzats de la ciutat romana (Termes i Decumanus, al Museu; Casa dels Dofins, Jardí de Quint Licini i conducte d’aigües) i fer visites guiades a diversos espais d’època romana, no museïtzats, que habitualment no estan oberts al públic. En aquesta ocasió es podran veure el mosaic de la Torre Vella, la Casa de l’Heura, les restes conservades al subsòl d’un edifici de la plaça de la Constitució i els fonaments del teatre. Les places per a aquesta darrera activitat són limitades i cal treure l’entrada al punt d’informació del Museu, trenta minuts abans de l'inici de l'activitat.