Dos veïns reparen una fusta del Pont del Petroli per reivindicar la manca de manteniment

  0
  pont petroli.jpg

  27/04/2016 – Els responsables de 'Tú no eres de Badalona si no…' es prenen el manteniment per la seva mà i incendien les xarxes socials de la ciutat.

  Sembla el tema del dia. Els administradors de la pàgina de Facebook ‘Tú no eres de Badalona si no…’ han penjat aquest matí al grup 2.0 unes fotografies i un vídeo en el que se’ls veu reparant una fusta trencada del Pont del Petroli, amb material comprat a la ciutat per 30 euros. Ho han fet, segons expliquen, com un toc d’atenció a la classe política, “farts de tanta deixadesa en algunes zones de la ciutat”.

   

  El gest els hi ha valgut tant crítiques com reconeixements. A la xarxa, algunes persones els hi ha retret que les fustes de la passera del pont no poden ser de qualsevol tipus, ja que es podreixen per la humitat i la sal del mar. Els dos veïns han explicat que van utilitzar un material protegit contra la humitat i l’aigua, però sostenen que, en qualsevol cas, es tracta d’una acció reivindicativa. “Va començar com una broma però ho vam dir i ho hem complert. Perquè ningú més es faci mal al Pont del Petroli”, han dit.

   

  Reaccions polítiques

   

  Com moltes de les coses de les que fan difusió al grup de Facebook, la iniciativa ha corregut com la pólvora en poques hores i ha arribat ja als canals 2.0 de mitja ciutat. Regidors de diferents forces polítiques, com ara el PP i el PSC, se n’han fet ressò i han criticat l’Ajuntament per no fer manteniments. “La gestió no millora i la preocupació és generalitzada”, diu el portaveu socialista, Rubén Guijarro. “El govern passa d’arreglar el Pont del Petroli”, etziba el ‘popular’ Juan Fernández.

   

  Fa uns dies, segons explicaven els companys del Tot, el govern municipal acusava l’anterior executiu del PP per no haver realitzat una inversió adequada al passeig Marítim i al Pont del Petroli. Cap dels dos espais, diuen des de l’Ajuntament, depenien de cap àrea i això va incidir en el seu manteniment. En aquest sentit, es treballa per garantir una despesa necessària i reparacions i arranjaments constants.