Badalona va tancar el 2016 amb 2,4 milions en factures pendents a proveïdors

  0
  41
  IMG_0116.JPG

  03/05/2017 – Guerra de xifres entre el PP i el govern sobre els deutes que el Consistori havia de satisfer a finals d'any.

  Badalona és la ciutat amb més factures pendents a proveïdors de tot l'Estat, publicava el diari 'Expansión' aquest dimarts. Segons el diari especialitzat en economia, l'Ajuntament debia a proveïdors al tancament del quart trimestre de 2016 un 5 milions d'euros. La xifra més elevada de tots els consistoris espanyols.

   

  El Partit Popular ha carregat hores després contra l'executiu i ha qualificat de “ tancament pressupostari fals” el superàvit presentat fa uns dies. “Estem davant d'un nou episodi que demostra la cortina de fum que és aquest govern”, considera el president del grup municipal, Juan Fernández.

   

  El regidor d'Hisenda, Jose Téllez, no obstant, ha esclarit que la xifra de deutes amb proveïdors no és de 5 milions. Tot i que així figura a les dades del propi Ministeri d'Hisenda, el responsable d'Hisenda explica que es tracta d'una aproximació i previsió que fa el propi Ajuntament, però que en cap cas és el tancament final.

   

  En aquest sentit, explica que, finalment, Badalona va tancar el 2016 amb un deute de 2,4 milions d'euros, “el més baix dels darrers anys”, i que només 1,1 són “factures al calaix” pendents de pagament; la resta correspon a una sentència judicial per unes obres de fa més de 10 anys i al pagament d'un acord de 2011 amb el concessionari d'una instal·lació esportiva, ha apuntat el Consistori.

   

  El resultat és positiu. Vam fer una aproximació a l'alça de 5 milions perquè l'any passat van ser uns 4, i els anys anteriors més encara. El 2013 es va tancar amb 12 milions, per exemple”, afirma Téllez. El deute se saldarà amb una part del superàvit de 2016.