Surten a licitació les vuit guinguetes de la platja de Badalona

  0
  76
  IMG_9599.JPG

  03/04/2017 – Des d'aquest dimarts, es poden començar a presentar ofertes per gestionar i explotar els espais.

  Divendres, el Diari de Badalona avançava que la instal·lació de les guinguetes que prestes servei a la platja de Badalona serà més tard del que és habitual. La notícia ha fet girar certa polèmica i crítiques des de l'oposició, ja que, segons les previsions, els 'txiringuitos' no començaran a funcionar fins a finals de juny, i no seran, evidentment, per Festes de Maig.

   

  Aquest mateix dimarts, l'Ajuntament ha publicat la licitació per a la gestió dels vuit espais que hi ha a la platja de Badalona, un contracte que estimen en 120.000 euros. La proposta s'ha tramitat amb caràcter d'urgència i estarà oberta fins al proper dia 16, darrer moment per presentar ofertes.

   

  El nou contracte tindrà una vigència de quatre anys, fins als 2020. El concessionari de cada guingueta haurà de pagar un cànon que oscil·la entre els 15.000 i els 30.000 euros per temporada. Al marge d'aquest 2017, que l'activitat no podrà començar fins a finals de juny, els 'txiringuitos' podran obrir de l'1 d'abril al 31 d'octubre.

   

  La licitació estableix condicions com ara els horaris d'obertura, que serà fins les 2 de la matinada durant la temporada de bany. També avisa que l'oferta gastronòmica i les activitats de dinamització de la guingueta seran considerades a l'hora de realitzar les adjudicacions.

   

  Al marge dels cànons, aquells concessionaris que hagin instal·lin una guingueta per primer cop hauran d'afrontar una despesa d'uns 80.000 euros, segons el plec de condicions, per adquirir-la i establir-la. A banda, alguns 'txiringuitos' han de fer-se càrrec de costos propis. El de la platja de la Barca Maria, per exemple, no està connectat al clavegueram públic i ha de costejar milers d'euros cada temporada pels lavabos químics i un dipòsit.

   

  El president de l'Associació de Guinguetaries, Joaquim Padrós, considera que el concurs va tard, que les clàusules són “desproporcionades” i critica que el govern no hagi “consultat” als guinguetaries per renovar les concessions. “Comencem malament; tens quatre anys per amortitzar una despesa important i la primera temporada ja perdem dos mesos”, etziba.

   

  A més, apunta que els 'txiringuitos' seran nous i que, si els fabricants no sabien res, la instal·lació encara es podria allargar algunes setmanes més. “Jo personalment no m'hi presentaré, al concurs”, avança. A les vuit guinguetes, segons Padrós, hi treballen cada estiu més d'una setantena de persones.

   

  Precisament aquest dimarts, el grup del Partit Demòcrata i Unió ha demanat que es prorrogués el contracte, en comptes de renovar la concessió, per poder iniciar la instal·lació de les guinguetes abans. El president del grup, Pere Martínez Carreté, avisa dels perjudicis de no disposar de 'txiringuitos' un cop començada la temporada de bany. Un opció, la de la pròrroga, que ja no és possible.