Badalona vol substituir els plàtans per reduir problemes d’al·lèrgies

  0
  73
  20170412_140049.jpg

  13/04/2017 – L'Ajuntament inicia la reposició d'uns 180 arbres amb l'objectiu que acabin sent un miler en propers exercicis.

  L’Ajuntament de Badalona té previst la reposició al llarg d’aquest any de 179 arbres als carrers i places de la ciutat. Els escocells buits s’ompliran amb espècies que s’adaptin millor a l’entorn. L’objectiu és que en propers exercicis s’acabi arribant a la reposició d’un miler de nous exemplars.

   

  Entre les espècies que es planten de nou destaquen l’Hibiscus syriacus (l’hibisc de Síria) amb 35 nous exemplars i el Viburnum lucidum (o Llorer salvatge), amb 21.

   

  Una de les espècies arbòries que més es plantarà enguany és el pollancre o xop, amb 20 exemplars, seguit de l’avellaner (Corylus sp), amb 14. En el cas dels exemplars de xop (Populus nigra itàlica), la seva plantació es fa a la riera de Canyadó atès que s’adapta a aquest tipus de terreny.

   

  Dues de les principals espècies arbòries que es va substituint paulatinament són el Platanus hispanica, el popular plàtan, i el Populus canadensis (l’àlber), tots dos arbres caducifolis i que, en el primer dels casos especialment, el seu pol·len causa problemes d’al·lèrgies entre la ciutadania.

   

  Una de les accions destacades ha estat al carrer del Germà Juli on s’ha canviat d’espècie a causa del mal estat de les Robinia pseudoacacia. Aquests 6 arbres es van 6 i talar i s’han plantat 6 exemplars de Magnolia grandiflora.