Bany de realitat per Xabi López i la U19 (72-65)

0
    32

28/06/2015 – El jugador del FIATC Joventut veu amb impotència com Espanya cau derrotada contra Turquia en el segon partit del Mundial.

En un campionat del món, les concessions es paguen cares. Aquesta és la conclusió que necessita extreure la selecció espanyola U19 del seu segon partit al Mundial de Creta.

Espanya ha acusat la seva irregularitat durant el primer temps i s’ha quedat sense temps per remuntar, tot i intentar-ho fins al final millorant notablement les seves prestacions defensives.

Turquia ho ha trobat tot massa fàcil durant els dos primers quarts, agafant la iniciativa en el primer (18-12) i completant un parcial contundent (26-17) abans del descans (44-29). Sense idees en atac i concedint tira fàcils als otomans, el combinat de Joaquín Prado es retirava als vestidors amb molts aspectes per corregir.

Furkan Korkmaz (14 punts) i Ege Arar (13) continuarien fent mal en atac a la represa, mantenint estable l’avantatge de Turquia (61-45). Espanya, però, es podria ficar dins del partit gràcies a l’aparició de José Alberto Jiménez en defensa.

L’aler d’Unicaja canviaria el signe del matx i, ajudat pels punts de Francis Alonso (14), capitalitzaria la reacció de la U19. Amb una cistella de Yankuba Sima, el combinat nacional s’arribaria a posar a només 6 punts faltant dos minuts (69-63), però finalment Turquia seria capaç de sobreviure (72-65).

Xabi López, jugador del FIATC Joventut, tancaria el duel amb 5 punts (2/7 en tirs), 2 rebots, 1 assistència i 1 recuperació en 15 minuts a pista. Dimarts (12:45h), Espanya es jugarà la segona plaça del grup B contra Argentina a l’Heraklion University Hall.