La U20 creix a Platja d’Aro (76-61)

  0
  DSC_0089.JPG

  28/06/2015 – Espanya derrota a la Gran Bretanya i es proclama vencedora del Torneig Eurohopes celebrat a la localitat gironina.

   

  Amb Agustí Sans i Gerard Gomila formant part del cinc inicial, la selecció espanyola sortia al parquet del Palau d’Esports de Platja d’Aro amb la missió d’acabar invicte el primer torneig de preparació de l’Eurobasket. El rival de la U20, la Gran Bretanya, de seguida oferiria símptomes de ser un equip clarament inferior en talent i recursos tècnics.

   

  Dos triples de Sans i Gomila suposarien els primers punts d’una Espanya que hauria de sobreposar-se a l’excés de personals d’Ilimane Diop (6-4). Els exteriors agafarien el lideratge del combinat de Paco Redondo, amb Sans llegint el joc a la perfecció des de la posició d’escorta. Una assistència del balear li deixaria el triple en safata a Xavi Moix, qui dispararia l’avantatge de la U20 amb la seva cistella (16-6).

   

  David Iriarte i José Nogués també tindrien minuts al llarg del primer període, acompanyats d’un Marcos Portález que protagonitzaria una gran entrada a pista amb dues cistelles consecutives per tancar el primer acte (20-15).

   

  Les accions ràpides dels exteriors britànics permetrien a Gran Bretanya acostar-se fins al 20 a 17, però llavors apareixerien els triples de Nogués i Xavi Moix (28-17). Després d’uns primers minuts amb poc encert, José Nogués agafaria embranzida, fent molt mal en tirs des de la cantonada després de rebre pilotes doblades.

   

  Alternant-ho amb bones defenses, Espanya podria trobar bones posicions pels seus tiradors i córrer al contraatac. D’aquesta manera arribarien els triples de Nogués i Hernangómez, i una esmaixada espectacular de Diop assistit per Sans.

   

  El vinculat del FIATC Joventut encara ampliaria més el seu repertori passador, projectant una assistència de camp a camp per Juancho Hernangómez. El jugador de Movistar Estudiantes s’erigiria com un dels grans protagonistes del primer temps (48-24), sent clau en atac i treballant molt en el rebot defensiu (13 punts i 7 captures al descans).

   

  Durant el tercer quart, Gran Bretanya podria retallar una mica la distància posant en pràctica una defensa zonal que dificultaria els atacs espanyols. El parcial final seria favorable al conjunt britànic (15-21), ja que a la U20 li costaria trobar els mateixos espais que durant el primer temps (63-45).

   

  Ja en l’últim quart, el bloc de Paco Redondo tornaria a situar el seu avantatge per sobre dels 20 punts, amb un triple sobre la botzina d’un entonat Nogués (68-47). Sans se sumaria a la ‘festa’ exterior del seu company, aprofitant els bloquejos fets pels pivots en situacions de triple frontal (71-47).

   

  Al final, però, la diferència acabaria sent de 15 punts (76-61). En aquest tercer i últim partit del Torneig de Platja d’Aro, els jugadors formats al FIATC Joventut han realitzat les següents aportacions (Alberto Abalde té una lesió muscular i segueix de baixa):

   

  Agustí Sans: 9 punts (3/6 en tirs de camp), 4 rebots, 5 assistències i 13 de valoració en 24 minuts. Segon jugador més ben valorat de la plantilla.

   

  Gerard Gomila: 7 punts (3/9 en tirs), 3 rebots, 3 assistències i 8 de valoració en 19 minuts.

   

  José Nogués: 12 punts (4/9 en tirs), 3 rebots, 1 assistència i 3 de valoració en 21 minuts.

   

  David Iriarte: 6 punts (2/5 en tirs), 2 rebots, 1 assistència, 2 recuperacions i 6 de valoració en 18 minuts.