Benite i Díez tomben la Penya al Coliseum (92-76)

0
    52
    CJB

El Joventut va patir al Coliseum de Burgos la segona derrota de forma consecutiva a la Lliga Endesa (92-76). La necessitat de victòria dels locals es va traduir en més intensitat, ritme i encert que els verd-i-negres durant tot el partit, amb el lideratge de Vítor Benite (24p) i Dani Díez (16p).

El partit al Coliseum va començar força anivellat entre Burgos i Joventut. Intercanvi constant de cistelles amb els badalonins portant la iniciativa al marcador (8-9). Molt bon encert per part d’ambdós conjunts i accions ràpides en poc menys de quatre minuts de partit (13-13).

Tot i la gran igualtat i el notable ritme, les urgències del Burgos es van imposar al Joventut al final del primer quart amb un punt més d’intensitat i encert exterior que els verd-i-negres (26-21). Les quatre pèrdues verd-i-negres al primer període, claus en aquesta diferència de cinc punts.

Tot i que la diferència es va estirar fins als set punts a favor dels burgalesos (28-21), la Penya va respondre amb dos triples consecutius de Willis i Ventura. Parcial 0-6 i el partit es tornava a anivellar força (28-26).

El Burgos va tornar a respondre i demostrar que també té un canell força bo des de la línia de 6,75 i tornava a recuperar una diferència de 4 punts (36-32). La Penya intentava reforçar el rebot defensiu i aprofitar-ho amb transicions òptimes, però no s’aprofitava prou per capgirar el marcador abans del descans (36-32).

Tres minuts decisius d’Andrés Feliz amb 6 punts del base dominicà i un triple inversemblant sobre la botzina de Brandon Paul va ser or per al Joventut, que finalment  manava al marcador abans de marxar cap a vestidors (43-44).

El retorn a pista va ser un autèntic malson verd-i-negre. El Burgos va tornar a capgirar i trencar pràcticament el partit amb un parcial 18-5 que tornava a superar la màxima dferència fins aleshores: +14 local (67-53).

La dinàmica no va canviar al darrer període, i el San Pablo Burgos va mantenir el seu gran encert exterior. Els triples dels locals van ser un malson per a la Penya i el desavantatge del Joventut va millorar, amb Benite sempre al capdavant. Derrota 92-76 contra un Burgos que va sumar un triomf merescut.

El proper partit de la Penya serà aquest dissabte a l’Olímpic contra l’Urbas Fuenlabrada (20:45h).