BSA llança una APP per orientar i localitzar persones amb demència lleu

  0
  bd82db37-5ea3-4b9d-baf2-2354805e202b.jpg

  06/02/2016 – Badalona Serveis Assistencials (BSA) ha posat en marxa dues aplicacions per a telèfons mòbils, en el marc del projecte europeu de Recerca, Innovació i desenvolupament ReAAL.

  Badalona Serveis Assistencials (BSA) ha posat en marxa dues aplicacions per a telèfons mòbils, en el marc del projecte europeu de Recerca, Innovació i desenvolupament ReAAL, que tenen com a objectiu la promoció d’hàbits saludables i facilitar l’orientació i la localització de les persones amb deteriorament cognitiu lleu i moderat.

   

  L'APP "BSA Comunica" fomenta els hàbits saludables i la prevenció de malalties mitjançant l’enviament de breus consells a l'usuari, que pot triar els temes sobre els quals rebre informació entre les diverses opcions que ofereix l’eina. El colesterol, la hipertensió, la diabetis o la salut infantil són algunes de les categories de l’aplicació, disponible en català i en castellà i l'abast de tothom a Play Store.

   

  La segona app, "BSA Guia'm", s'ha dissenyat per donar suport a l'orientació i localització de persones amb deteriorament cognitiu lleu o moderat. L’aplicació permet que aquestes persones, en cas de desorientar-se quan són fora de casa, puguin ser guiades mitjançant el telèfon mòbil fins a uns punts de seguretat preestablerts, com per exemple els seus domicilis. L’usuari també pot alertar de la seva situació a un familiar o cuidador mitjançant un "botó de pànic". El cuidador rebrà un sms amb un enllaç web que li permetrà consultar la ubicació de la persona que ha activat el botó. A més, si disposa de "BSA Comunica", rebrà una alerta d'aquesta app.

   

  "BSA Guia'm" també permet al cuidador consultar en qualsevol moment, mitjançant una pàgina web, on es troba la persona amb deteriorament cognitiu. La web, a més, mostrarà un avís si la persona surt d’una zona de seguretat prèviament definida. “BSA Guia’m” no es pot descarregar directament de Play Store, sinó que les persones que hi estiguin interessades han d’adreçar-se a l'equip d’Innovació de BSA ([email protected]), que analitzarà si l'eina és adequada a les necessitats dels sol·licitants. La previsió d'usuaris d’aquesta app en el marc del projecte pilot és d'unes 200 persones.