Busquets decideix el derbi abans de debutar a la LEB Or (57-61)

0
    32

16/11/2015 – El júnior del FIATC Joventut guanya a la pista del Sant Josep liderat pels 21 punts anotats per l’exterior de primer any.

Contra un rival farragós i guerrer, la Penya seria capaç de recuperar la segona posició de la lliga, sobreposant-se a l’ambient infernal viscut al Centre Parroquial de Badalona.

El bloc de Dani Miret s’acabaria enduent un derbi d’infart davant el Sant Josep, reaccionant després d’un inici amb molts dubtes. La lesió d’última hora de Quim Salvans – estarà prop d’un mes de baixa – i les absències de Nenad Dimitrijevic i Eric González limitarien la rotació verd-i-negra, sobretot a nivell exterior.

Això ho aprofitaria Carles Sanabria per dirigir amb massa facilitat el joc del Sant Pep, dominant totalment el ritme del partit durant el primer parcial (20-15). Fins a l’arribada del descans, el guió de l’encontre continuaria estant marcat per les errades i per un context travat i amb poca continuïtat en les finalitzacions (28-27).

Els vuit rebots ofensius capturats pel Sant Josep en els dos quarts inicials farien molt mal a la Penya, tot i que a la represa el FIATC Joventut sabria contrarestar el desig d’anar a buscar el rebot mostrat pels liles.

Gràcies a un parcial de 10 a 15, el júnior verd-i-negre podria encarar els darrers deu minuts del derbi mantenint la iniciativa en el marcador (38-42). Els visitants, tot i l’ambient infernal del Centre Parroquial, podrien guanyar castigant una errada al contraatac del Sant Pep amb una cistella fàcil.

A partir de llavors, el FIATC Joventut es mostraria molt més endollat des de la línia de personal, gestionant a la perfecció fins al darrer instant la seva renda de quatre punts (57-61).

El gran protagonista del partit seria Pep Busquets, autor de 21 punts (8/8 en tirs lliures), 7 rebots i un 27 de valoració. El jove jugador del planter de la Penya completaria el seu ‘millor’ cap de setmana viatjant a Melilla amb el CB Prat i debutant a la LEB Or amb el vinculat de la Penya (1 rebot en 9 minuts).

Mentre el Sant Josep es manté quart (6/5), el júnior del FIATC Joventut recupera la segona plaça de la classificació (8/3), després de la derrota soferta per l’Hospitalet contra el FC Barcelona Lassa (65-116). Dissabte vinent (16:15h), la Penya visitarà Olost.