x publicar.JPG
    09/08/2013
    El Natzaret reedita el títol a la pròrroga contra un Badalonès molt competitiu

Esportivament la Copa Badalona viu el moment més dolç de la seva història.
    Fa 3 edicions, Eric Balagué va resoldre la final amb un triple a l'última jugada des de 9 metres.
    En fa dues, va ser Dario el que va decidir el títol amb una cistella a l'últim segon, i l'any passat, Diego va classificar el Sant Josep per la final amb un triple a l'última jugada contra un Urban sorprenent.

Enguany l'emoció s'ha mantingut i la final masculina ha necessitat 45 minuts per conèixer el vencedor.
    És una pena però, que en 3 de les 4 jornades que s'han disputat a la Plana, el marcador no hagi funcionat, i que en les semifinals femenines, es modifiquessin els horaris sense avisar als àrbitres i els partits comencessin més d'una hora tard.

Ahir però, la final inèdita entre el Badalonès i el Natzaret, els dos equips que millor havien jugat, no va defraudar a cap dels espectador que omplien La Plana.

En un partit ple d'intensitat, de cistelles de caràcter i d'alternatives en el marcador, el Natzaret va treure forces d'on ja no en tenia per endur-se la final a la pròrroga.

I és que els de Víctor Carrasco van acabar el partit amb 6 jugadors del primer equip i un júnior. A les baixes exteriors de Riera, Corella i Charles, se'ls va sumar al primer quart la d'Adrià Cid, que va rebre un cop a la cella i va haver d'anar a l'hospital.

A aquesta situació al afegir-hi que el Badalonès, com ha fet en tots els partits de pretemporada, va mantenir un nivell d'intensitat defensiva altíssim, obligant a treure el màxim del Natzaret en cada jugada.

Així, en un primer quart que va començar amb molt de ritme però es va travar després de resoldre uns problemes amb la botzina, els dos equips van arribar empatats al final del període (18 a 18).

Al segon, els Dimonis van agafar la primera renda gràcies a la bona feina al rebot ofensiu i amb un triple de Jimeno van completar un parcial de 7 a 0 (25 a 18).
    Després d'un temps mort obligat, el Natzaret va tornar el parcial amb un 0 a 9, que aprofitava el desconcert que havia provocat la defensa zonal

També després d'un temps mort, el Badalonès va trobar la manera d'atacar-la, i Tubert feia molt de mal movent-se intel·ligentment per la línia de fons (37 a 30 min 20).

A la represa va arribar la màxima dels locals (41 a 32), però el Natzaret encara no hi havia dit tot i com a la primera part, va respondre amb un parcial autoritari (1 a 12).

S'acostava el tram final i el partit anava creixent en intensitat (48 a 52 min 30). Un triple de Balsells donava la màxima al Natzaret a l'inici de l'últim període (51 a 57), però Usatorre es va carregar l'equip a l'esquena per tornar a igualar el matx, abans d'arribar al serial de tirs lliures, en que el Badalonès va sortir beneficiat (68 a 65 a 18 segons).

Nil Santiago -el millor del partit amb 24 punt- va ser objecte de falta quan tirava de 3. Tot i que minuts abans havia fallat dos tirs lliures sota la pressió de l'afició dels dimonis, quan tocava no li va tremolar la mà i va convertir els 3.

Els dos equips encara van tenir una última opció abans que el partit anés a la pròrroga. Usatorre va cometre passes intentant escapar d'un 2 contra 1 que li feia el Natzaret, i a l'altre banda Nil Santiago va arribar fos, i el seu triple no va tocar ni el cèrcol.

Al temps extra el Natzaret, l'equip que havia forçat la pròrroga, va arribar millor mentalment. Dos cistelles prop de la cistella d'Arqués i Jerez van obrir un petit forat, que un triple de Nil Santiago al final de possessió va fer més gran (69 a 76).
    El Natzaret va arribar a estar 9 amunt a la pròrroga i va acabar disputant l'últim minut sense patir.