Can Casacuberta no s’obrirà fins a finals d’any: els veïns anuncien mobilitzacions

  0

  La Biblioteca Central Urbana Can Casacuberta de Badalona tornarà a obrir durant el darrer trimestre d’aquest any. Així ho ha anunciat l’Ajuntament. Durant els pròxims mesos es duran a terme les obres per adequar la climatització de l’equipament, que ja s’han adjudicat per un import de 246.000 euros 

  La principal actuació que resta per executar és la substitució del sistema de climatització de la biblioteca, que comparteix també amb l’Espai Betúlia. Posteriorment, amb la instal·lació ja oberta al públic, es farà la reparació de la coberta de zinc exterior, amb un pressupost d’aproximadament 200.000 euros.  

  Durant els darrers mesos a la biblioteca s’han fet, entre d’altres, les següents actuacions: canvi de la caldera per una nova; reparació de part de la coberta plana per filtracions de l’aigua de la pluja; substitució d’una de les portes d’accés; millora de l’accessibilitat a la segona planta amb l’adaptació del muntacàrregues a un ascensor;  reducció del taulell per adequació a la normativa de prevenció de riscos laborals; instal·lació de mampares; incorporació de panells rotulables i magnètics a la secció infantil; augment dels punts d’endolls a les sales de lectura, entre d’altres. 

  Neix la plataforma Can Casacuberta Oberta

  Es tracta d’una iniciativa popular per reclamar l’obertura de la Biblioteca Can Casacuberta. La plataforma, formada per famílies de les escoles públiques, entitats i el veïnat de la ciutat, ha convocat una manifestació per al dijous 21 d’abril, a les 17:30h. Aquest és el seu comunicat:

  La biblioteca central de Badalona, Can Casacuberta, porta tancada prop de dos anys i mig a l’espera d’unes obres d’adequació que encara no s’han iniciat. Davant la constatació que l’Ajuntament de Badalona no és -ni ho ha estat- capaç de dur a terme els tràmits necessaris per a l’obertura de la biblioteca, la societat civil badalonina s’ha organitzat per exigir que es posi fi a aquesta qüestió.

  Amb aquest objectiu, neix la plataforma ciutadana Can Casacuberta Oberta. La plataforma, fruit d’una iniciativa popular per part de famílies de les escoles públiques, entitats i del veïnat de Badalona, ha elaborat un manifest reclamant cinc mesures a l’Ajuntament i ha convocat una manifestació per al dijous 21 d’abril, que començarà a les 17:30h a la Plaça Pompeu Fabra i anirà fins a l’entrada de la Biblioteca Can Casacuberta. 

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí