La Processó del Silenci, gravada per l’agència més gran dels Estats Units

  0
  92

  La Processó dels Misteris o Processó del Silenci és una tradició religiosa catòlica badalonina. És, segurament, la tradició més antiga de Badalona i una de les processons més antigues de Catalunya i d’Espanya. Se celebra en el marc de Setmana Santa, la nit del Dijous Sant.

  La Processó comença quan és fosc. Cap a les nou de la nit, es realitza el Cant de la Passió a la façana principal de l’església de Santa Maria que dona obertura a un cerimonial que porta els passos a fer un recorregut pels carrers de Dalt de la Vila al voltant de Santa Maria, tot i que arriba també a alguns carrers de Coll i Pujol. Durant el recorregut l’única il·luminació és la de les espelmes dels participants, s’acompanya també d’un silenci que només es trenca amb el pas dels estaferms i la repetició del típic cant de Record i memòria, tradicionalment recitat per nens.

  En aquesta darrera edició, La Voz de América, l’agència de notícies més gran dels Estats Units i amb seus arreu del món, va ser a Badalona realitzant un reportatge sobre la processó. La periodista badalonina Júlia Riera hi treballa. El reportatge s’ha pogut veure arreu de Llatinoamèrica. 

   

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí