L’alcaldessa demana que la Guàrdia Urbana no hagi d’actuar com a policia judicial contra l’1-O

  0
  IMG_0271.JPG

  19/09/2017 – Dolors Sabater ha sol·licitat a Fiscalia que retiri la instrucció que s'ha donat sobre les policies locals, que des de divendres han d'identificar i intervenir material del referèndum.

  Dolors Sabater ha demanat a la Fiscalia que “deixi sense efecte” la instrucció perquè la Guàrdia Urbana de Badalona actuï com a policia judicial contra els actes de l'1 d'octubre. Divendres, el cos local va rebre l'ordre d'intervenir material sobre el referèndum, identificar i aixecar diligències i impedir actes.

   

  La petició de l'alcaldessa es basa en una proposta de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) i l'Associació Catalana de Municipis (ACM) en què reclamen deixar sense efecte aquesta instrucció.

   

  La sol·licitud, que també ha estat realitzada per altres localitats i alcaldies, apel·la a un acord de la Comissió Nacional de Coordinació de la Policia Judicial: “Tan sols policies locals de grans ciutats que tinguin signats convenis amb el Ministeri de l'Interior podran actuar com a policia judicial en un seguit d'infraccions penals que es refereixen a les antigues faltes i delictes menys greus”.

   

  Fonts municipals desconeixen quant podria tardar Fiscalia en respondre a aquesta petició, ni tan sols si ho farà.