Can Ruti beca els projectes de 16 professionals sanitaris

  0
  TALENTS1.jpg

  28/11/2013 – Els premiats, entre els quals es repartiran 125.000 euros, podran desenvolupar les seves recerques i treballar al centre badaloní.

  Catorze professionals mèdics, una llevadora i una farmacèutica han estat aquesta setmana els joves reconeguts en la segona edició dels Ajuts Germans Trias Talents. Tots 16 rebran finançament per desenvolupar un projecte de recerca a l’Institut d’Investigació en Ciències de la Salut Germans Trias i Pujol, alhora que la majoria podran fer activitat assistencial a l’hospital. En global, els ajuts estan valorats en 125.000 euros, aportats per la Fundació Institut Germans Trias, la Fundació Catalunya-La Pedrera i els laboratoris Novartis, Esteve Teijin i Shire. A l’acte de lliurament va assistir el conseller de Salut, Boi Ruiz, així com el director gerent de l’Institut Català de la Salut, Joaquim Casanovas, i representants de totes les institucions participants.

   

  Aquesta és la segona convocatòria dels ajuts, que s’emmarquen en el Programa Talents de Fundació Catalunya-La Pedrera i que van néixer l’any 2012 amb la finalitat de retenir els joves talents de Germans Trias malgrat les dificultats per a la seva continuïtat que suposa l’actual situació econòmicofinancera.

   

  Per optar als reconeixements, els professionals han hagut de presentar un projecte de recerca avalat per un mentor. Els projectes presentats, prop d’una trentena, han estat avaluats per una comissió de Can Ruti i de la seva fundació de recerca. Els professionals que finalment han estat escollits tindran un contracte laboral amb l’Institut Germans Trias. Quatre d’ells ja van obtenir els ajuts el 2012 i ara han aconseguit renovar-los. A partir d’enguany, els quatre millors projectes tindran continuïtat durant dos anys. 

   

  Al lliurament també hi ha participat el cirurgià de Germans Trias Joan Francesc Julián, que ha destacat en els últims anys per les seves investigacions sobre l’ús de gel de plaquetes per la restitució del volum en l’extracció de tumors de mama, alhora que és autor de la novel·la Bogavante con ligueros, gran part de la trama de la qual té lloc a l’Hospital Germans Trias. A més, s’ha presentat un vídeo resum dels projectes reconeguts enguany.