Can Ruti estrena el primer heliport ‘hospitalari’ del Barcelonès Nord

  0
  93
  heliport4.jpg

  16/04/2013 – El centre badaloní es converteix en el primer del nord de la comarca en acollir un equipament per rebre helicòpters; ahir es va posar en marxa.

  Des d’ahir dilluns, l’hospital de Can Ruti compta amb un nou heliport. La infraestructura rebrà pacients traslladats amb helicòpter medicalitzat que, majoritàriament, seran tractats per les àrees de Medicina Intensiva, Neurociències, Cardiologia i Traumatologia. Es tracta d’especialitats en què a Catalunya s’ha establert, per a la coordinació i la rapidesa en l’atenció sanitària, el codi infart, el codi ictus i el codi politrauma, respectivament. En aquest sentit, per a la posada en funcionament de l’heliport, ha estat necessària la col·laboració entre els professionals de Germans Trias i els del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM).  

   

  L’heliport és un nou pas en la consolidació del paper de l’hospital com a centre de referència al Barcelonès Nord i el Maresme, d’atenció a l’alta complexitat en aquestes comarques i també, en alguns casos, a les comarques gironines o el Vallès. Tanmateix, existirà la possibilitat que s’utilitzi per transferir malalts que hagin d’anar a altres centres. El de Germans Trias és el novè heliport ubicat en un hospital a Catalunya, i el primer al Barcelonès Nord. 

   

  La infraestructura s’ha edificat en uns terrenys molt propers a les noves Urgències de l’hospital, per tal que els pacients hi puguin ser traslladats en poc temps. Ocupa, en global, uns 800 metres quadrats, i consisteix en una plataforma construïda sobre un talús inclinat. L’obra ha inclòs també l’adequació de l’accés a Urgències.  

   

  A finals de març es va dur a terme un simulacre d’aterratge en què hi va participar el SEM i professionals del cos de Zeladors i de Seguretat de Germans Trias, per tal de coordinar la recepció i trasllat dels pacients a Urgències.

   

  La posada en marxa de l’heliport coincideix amb la data del 30 aniversari que l’Hospital Germans Trias compleix des que es va inaugurar. Va ser el 14 d’abril de 1983.