Can Ruti i Esperit Sant creen una unitat conjunta de cirurgia plàstica

  0
  IMG_3974.JPG

  26/05/2017 – S’harmonitzen les dues carteres de serveis i l’Esperit Sant amplia la seva oferta amb la cirurgia mamària immediata i la cirurgiaoncoplàstica.

   

  Els cirurgians plàstics de l’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol i els cirurgians de la Fundació Hospital de l’Esperit Sant (FHES) ja han començat a treballar de manera coordinada per millorar la qualitat i l’eficiència de l’atenció en cirurgia plàstica en els dos centres. La nova Unitat Funcional de Cirurgia Plàstica de Santa Coloma estableix un sistema de treball únic entre els dos hospitals que evitarà derivacions innecessàries de pacients al centre badaloní. Així, els pacients colomencs únicament seran derivats en els casos que requereixin una assistència d’alta complexitat, fet que millorarà també la gestió de les llistes.

   

  La Unitat està formada per cirurgians plàstics de Germans Trias, que ja es desplacen setmanalment a Santa Coloma per passar visita a consultes externes i realitzar intervencions quirúrgiques. Per fer-ho possible, aquests professionals treballen de manera coordinada amb el Servei de Cirurgia de la FHES i s’integren en la Unitat de Patologia Mamària.

   

  Per tal de garantir l’efectivitat del dispositiu el cap de servei de cirurgia plàstica del Germans Trias actua com a coordinador territorial d’aquesta especialitat.

  Aquesta nova aliança permet a la FHES ampliar la seva cartera de serveis gràcies a les noves sinèrgies de coneixement amb el seu hospital de referència. Als serveis en cirurgia plàstica que ja s’hi oferien fins ara, s’hi afegeixen la reconstrucció mamària immediata després d’una mastectomia per càncer de mama i la cirurgia oncoplàstica.