El PP carrega contra el concert per la llibertat d’expressió per la crema d’una foto del Rei

  0
  no callarem.jpg

  25/05/2017 – El grup 'popular' demana a la Delegació del Govern que emprengui mesures legals pel gest d'una jornada en la que van participar més d'una vintena de grups i 4.000 persones.

  El Partit Popular va anunciar aquest dimecres que ha enviat a la Delegació del Govern documentació sobre el concert celebrat el passat diumenge al Parc del Gran Sol. Un esdeveniment organitzat pel projecte 'No callarem' a favor de la llibertat d'expressió que va resultar multitudinari, i que els 'populars' han criticat des de dilluns.

   

  “Durant les més de 14 hores que va durar el macro concert es va cremar una fotografia del Rei i es van cantar diverses cançons en la que es fa apologia del terrorisme, de l’insult i la violència, i a on també s’humilia a les víctimes”, assegura el president del grup municipal, Juan Fernández. En aquest sentit, han instat al govern espanyol a emprendre mesures jurídiques contra alguns dels cantants de l'esdeveniment.

   

  “Diumenge es van traspassar moltes línies vermelles a Llefià ja que sota el paraigües de la llibertat d’expressió no hi caben els insults, la violència i l’apologia del terrorisme”, considera Fernández.

   

  El moviment del PP ha estat reprovat a través de les xarxes socials per nombroses figures, tant locals com nacionals, que defensen el civisme amb el qual es va desenvolupar l'acte, i també el motiu de la seva organització: la llibertat d'expressió. L'organització del festival es va reunir aquest dimecres després de l'anunci del PP, i de moment no ha avançat cap informació, a l'espera de veure si es concreta o no alguna acció per part de la Delegació.

   

  Més de 20 grups i 4.000 persones

   

  Unes 4.000 persones van aplegar-se al Parc del Gran Sol per escoltar alguns dels més de 20 grups i cantants que van participar en aquesta marató de concerts a favor de la llibertat d'expressió. El macroconcert va donar suport als artistes i tuitaires condemnats a penes de presó per haver expressat la seva opinió a través de l'art, la música o l'humor. Durant les 13 hores es van sumar artistes com Albert Pla, Txarango, Lágrimas de Sangre, Maika Makovski, Ovidi3 amb Fermin Muguruza, Maria Arnal i Marcel Bagés, KOP i molts altres.