Proactiva impugna el concurs de vigilància de platges i l’Ajuntament opta per un procediment negociat d’urgència

  0
  41
  socorrisme.jpg

  26/03/2017 – Badalona ha de contractar per urgència una empresa que comenci a prestar el servei a partir del dia 10.

  A dues setmanes de l'inici ofical de la temporada de platja, el cap de setmana del 10 de juny, Badalona no sap de moment qui serà l'empresa que s'encarregarà de la vigilància i el salvament marítim durant la present temporada. Fins l'estiu passat, era Proactiva la companyia concessionària d'aquest servei prioritari, un contracte que va finalitzar i que enguany s'havia de renovar.

   

  El passat mes d'abril es va publicar el nou plec de condicions, que oferia el servei d'aquest 2017 amb possibilitat de pròrroga per al 2018. En total, un contracte estimat en quasi 400.000 euros si es complien tots dos anys. No obstant, el procediment ordinari va patir fa unes setmanes un imprevist, i és que l'empresa fins ara adjudicatària, Proactiva, va impugnar el concurs.

   

  Fonts de l'empresa amb seu a Badalona, que gestiona el servei des de 2009 de forma ininterrompuda, expliquen que el contracte no contemplava la subrogació del personal. És a dir, que, en cas de no guanyar el concurs, l'empresa entrant es quedés amb la plantilla que fins ara ha fet el servei de vigilància. En aquest sentit, indiquen que van presentar una impugnació que va ser acceptada fa un parell de setmanes per tribunal de contractacions.

   

  Aquest imprevist, al qual des del govern han volgut treure ferro i qualificar d'habitual en contractes d'aquesta envergadura, ha fet que l'Ajuntament hagi d'emprendre una via urgent perquè el servei estigui en marxa el 10 de juny. Aquest mateix dijous, de fet, el Consistori ha fet públic un nou procediment de contractació, per la via “urgent” i a través d'un negociat sense publicitat, un model a través del qual l'Ajuntament ha de proposar el servei a un mínim de tres empreses, i escollir la millor oferta segons criteris prefixats.

   

  En aquest cas, es tracta d'un contracte d'uns 200.000 euros, ja que només abastarà aquest 2017. En les noves clàusules, que ja es poden consultar públicament, s'inclou un apartat específic a la clàusula 21 que fa referència a la subrogació del personal, motiu de queixa de Proactiva.

   

  L'obertura de les pliques es durà a terme el proper dia 30. Fonts municipals asseguren que el canvi en el procediment de contractació no alterarà els tímings i que la temporada de platja oficial començarà amb el corresponent servei de vigilància i acompanyament.