Can Ruti ofereix una mirada diferent de l’estigmatitzada malaltia de la psoriasi

  0
  59
  psirioasi.jpg

  29/01/2015 – L’exposició itinerant de fotografia Psoriasis: la Verdad al Desnudo es va presentar fa uns dies a l’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol, on es pot veure fins a aquest diumenge. 

  L’exposició itinerant de fotografia Psoriasis: la Verdad al Desnudo es va presentar fa uns dies a l’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol, on es pot veure fins a aquest diumenge. Es tracta d’un recull de 19 fotografies i històries personals que mostren l’experiència de viure amb una malaltia tan estigmatitzada com la psoriasi. En aquesta sèrie de retrats íntims i inspiradors, els protagonistes descobreixen la seva pell i parlen dels reptes i les victòries de viure amb aquesta malaltia.

   

  En el marc d’aquest projecte, el passat dimecres es va celebrar una Jornada Informativa per a pacients, familiars i personal sanitari, oberta al públic i gratuïta. A la trobada, el doctor José Manuel Carrascosa, metgeadjunt del Servei de Dermatologia de l’hospital, realitzà una actualització en la terapèutica de la psoriasi; la Dra. Lourdes Mateo, metgessa adjunta del Servei de Reumatologia, va plantejar la importància del diagnòstic mèdic precoç de l’artritis psoriàsica, i Esther Margarit de Miquel, psicòloga clínica del centre, va exposar l’impacte de la psoriasi en la qualitat de vida dels afectats.

   

  La psoriasi és una malaltia inflamatòria de la pell i, ocasionalment, de les articulacions, que causa descamació i inflamació, i és crònica, sense ser contagiosa. Afecta més de 171.000 persones a Catalunya, més de 125.000 a Barcelona, i un 2,3% de la població espanyola.

   

  La mostra ha estat organitzada per Acció Psoriasi i l’Hospital Germans Trias amb la col·laboració de Pfizer.