La Pau podria perdre l’adjudicació del transport sanitari i el PSC mostra el seu suport

  0
  la pau.jpg

  29/01/2015 – El Grup La Pau podria perdre l'adjudicació del servei de transport sanitari que ha controlat els darrers anys, degut a la concentració de les concessions al voltant d'una multinacional.

  El PSC de Badalona ha expressat aquesta setmana el seu suport a Ambulàncies La Pau per la situació que viu l’empresa badalonina en relació a l’adjudicació del concurs públic de transport sanitari del Servei Català de la Salut. “Tant el grup municipal com el grup parlamentari estan a disposició dels treballadors i la direcció de l’empresa en totes aquelles iniciatives que estimin convenients”, ha manifestat el candidat socialista, Jordi Serra, qui també ha instat el govern municipal a mobilitzar-se en favor de la companyia local, que té “el valor afegit de ser una societat cooperativa de treball associat”.

   

  Fa uns dies va tenir lloc l’obertura d’ofertes del concurs públic per adjudicar el servei de transport sanitari durant els propers 10 anys, convocat pel Departament de Salut. La multinacional danesa Falck i Transports Sanitaris de Catalunya, propietat d’un fons d’inversió italià, han estat els dos grups més beneficiats i s’han endut la majoria de lots que sortien a licitació, deixant fora prop d’una vintena d’empreses locals, entre elles històriques com La Pau. La concentració que es pretén, amb tres empreses controlant tot el servei del transport sanitari, contrasta amb el resultat del darrer concurs, el 2006, quan la descentralització va jugar un paper rellevant i l’oferta es va distribuir entre més de 15 empreses.

   

  Les conseqüències econòmiques de tot plegat serien molt perjudicials per les empreses locals i la majoria ja han preparat al·legacions i recursos abans que la mesa de contractació formalitzi les propostes. El Grup La Pau ha demanat al Servei Català de la Salut l’informe de valoració dels criteris econòmics i tècnics així com de les propostes presentades per Falck referents als lots G i I –als quals es presentava la societat badalonina-, amb l’objectiu de conèixer els detalls de la  rebaixa de les tarifes en més d’un 10% respecte els altres licitadors.