Can Ruti, primer hospital de l’ICS en escollir director mèdic amb un procés participatiu

  0
  54
  ee115d8e-3d8f-4fad-b52a-d9249a70ec82.png

  26/05/2016 – Es tracta del primer cop en que aquest càrrec és escollit seguint un procés obert de presentació de candidatura i votacions a l’Institut Català de la Salut.

  L’Hospital Germans Trias ha escollit nou director mèdic mitjançant un procés participatiu dels professionals mèdics de l’hospital. Es tracta del primer cop en que aquest càrrec és escollit seguint un procés obert de presentació de candidatura i votacions a l’Institut Català de la Salut.

  El procés de presentació de candidatura ha estat obert tot el mes de març i els aspirants havien de complir un seguit de requisits i mèrits establerts per la Junta Clínica de l’hospital, formada per professionals mèdics i d’Infermeria, conjuntament amb la Direcció de Centre i la Gerència.

  El comitè de selecció de candidats ha estat format per sis facultatius que són membres electes de la Junta Clínica i per diferents caps de Servei que hi han volgut formar part voluntàriament, i han proposat al doctor Agustín Urrutia com a nou director mèdic.

  Més de 25 anys treballant a l’Hospital Germans Trias

  El doctor Agustín Urrutia, metge internista, va fer la seva formació a l'Hospital Vall d’Hebron i després va treballar tres anys en el CAP La Mina i durant dos, a l'Hospital de Galdakao (Biscaia).

  Treballa a Germans Trias des de fa més de 25 anys com a facultatiu especialista del Servei de Medicina Interna i des de l’any 2013 com acap clínic del mateix. La seva activitat assistencial s’ha centrat en la medicina interna general, en la insuficiència cardíaca i en la geriatria. El juny de 2014 va passar a formar part de la Direcció assumint el càrrec de coordinador assistencial de l’àrea mèdica. Durant el 2015 va realitzar el Màster en Direcció d’Institucions Sanitàries de la Universitat Autònoma de Barcelona.