Caporals de la Guàrdia Urbana defensen les oposicions d’ascens posades en dubte

  0
  gub.gif

  25/11/2015 –  Cinc membres del cos que van aconseguir promocionar subratllen que van obtenir la plaça de forma “clara, objectiva i transparent” i demanen obrir un expedient al sindicat que titlla l'oposició d'adulterada.

  El Sotsinspector de la Guàrdia Urbana i diferents caporals han sortit al pas de les acusacions contra les oposicions d’ascens celebrades fa poc més d’un any, posades en dubte per una sèrie d’aspirants que no van superar les proves i el Sindicat de Funcionaris de Policia. En un escrit dirigit a l’Ajuntament, cinc membres del cos que van aconseguir promocionar gràcies a aquell procés subratllen que van obtenir la plaça de forma “clara, objectiva i transparent”, mentre que el Sotsinspector nega que hi hagi relació entre l’encàrrec previ de números identificadors i els aprovats, un dels arguments esgrimits pel sindicat, que assegura que van ser comprats amb anterioritat als exàmens perquè ja se sabia qui els passaria.

   

  Com ja van explicar fa uns dies fonts del PP, partit governant durant l’oposició, només set dels 10 TIPs (números identificadors) encarregats  eren aspirants a les oposicions, i un d’ells, diuen, la va suspendre. D’altres agents que no exercien de caporals interins, en canvi, sí van aprovar i se’ls hi va haver d’encarregar número posteriorment. En aques sentit, el sotsinspector i els caporals consideren que la “conducta del SFP és altament reprovable” perquè afecta “a la imatge professional, i fins i tot a la vida privada” dels assenyalats.

   

  D’altra banda, els sis agents insten l’Ajuntament a obrir un expedient disciplinari als representants del sindicat per “sostreure” documentació de l’Ajuntament, el que suposa, asseguren, un “delicte de revelació de secrets”. Al margen, els sis es reserven la possibilitat d’emprendre accions legals de forma privada.

   

  El SFP emprendrà accions legals si l'Ajuntament no actua

   

  Des del SFP mantenen les acusacions recolzades sobre l’encàrrec previ de les TIPS i, de fet, fonts del sindicat expliquen que es troben a l’espera de que l’Ajuntament es pronunciï sobre l’anul·lació dels processos d’ascens. De no ser així, diuen, es troben preparats per a emprendre accions legals contra les proves.