Categòric triomf del Juvenil contra l’Espanyol

0
    45

16/09/2012 – El Badalona va confirmar ahir el seu fantàstic inici de temporada superant a l'Espanyol, un dels favorits de la categoria, per un irrebatible resultat final de 5-1

Per si no n'hi havia prou amb el doble enfrontament consecutiu entre el Badalona i el filial de l'Espanyol a Segona B, el calendari de la Divisió d'Honor va voler que ahir s'enfrontessin al Camp del Centenari els primers juvenils d'ambdues entitats. Tots dos equips arribaven al duel empatats a quatre punts. L'Espanyol és el vigent campió de la categoria i el sempitern favorit al títol juntament amb el Barça. Per tot això, el contundent triomf d'ahir per 5-1 serveix com a mostra palmària del fantàstic nivell dels juvenils escapulats. Encara queden per jugar la meitat dels partits de la jornada. Però segons com es donin la resta de resultats, el Badalona podria finalitzar aquesta tercera jornada com a líder. Pel que sí que serveix el 5-1 és per fer veure que aquesta generació juvenil del Badalona, amb una mica de sort i constància, pot aspirar a tot aquest curs.

Els nois de Robert Cuesta van sortir molt forts d'inici, procurant aconseguir algun gol en els primer minuts que els deixés viure la resta del matx més calmats. Pluvins va ser l'encarregat de certificar l'objectiu, amb un gol al minut 11. Però els blanc i blaus van contestar cinc minuts més tard, amb una diana de Miravent. El gol de l'empat no va preocupar en excés els badalonins, que van seguir apostant per un joc descarat i d'atac, que va tenir premi al minut 17, just després de que empatés l'Espanyol, amb un gol de Jordi. Llavors el matx va entrar en una fase més tranquil·la, amb l'Espanyol dominant el joc i buscant l'empat i amb un Badalona més previsor, que no volia tornar a deixar escapar l'avantatge al marcador.

La segona meitat va seguir un guió molt similar. El Badalona tapava espais amb encert i feia l'atac impossible als espanyolistes. Els de Cuesta sabien que havien d'estar concentrats en tot moment, defensant-se amb encert per buscar la sentència en qualsevol contra inesperada. Al minut 78, Pluvins va aconseguir el 3-1 que feia pràcticament impossible la remuntada visitant. L'Espanyol va pagar anímicament aquest tercer gol del Badalona. Un tercer gol que no va ser l'últim. En els darrers minuts, Garrido i Cáceres van fer el quart i el cinquè, causant que el triomf passés de brillant a històric.

FITXA TÈCNICA

CF Badalona: Vergara, Roselló, Serra, Rios, Pujol, Eros, Carles (Cugat 56'), Iborra (Pintor 76'), Jordi (Gual 69'), Pluvins (Cáceres 86'), Garrido

Espanyol: José, Albarrán, Pau, Belana (Maxi 45'), Lluís (Ramano 45'), Aitor, Miravent, García (Merino 45'), Joan, Moha, Mamadou, Kilian

Àrbitre: Oliva Bueno. Grogues: Iborra, Garrido i Pluvins (Badalona); Lluís i Moha (Espanyol)

Gols: 1-0, Pluvins (minut 11); 1-1, Miravent (minut 16); 2-1, Jordi (minut 17); 3-1, Pluvins (minut 78); 4-1, Garrido (minut 90); 5-1, Cáceres (minut 92)