Comença el Bàsquet Comarcal

0
    132

Supercopa, Copa Catalunya i Primera Catalana, els plats forts

Tornar a veure els pavellons de la ciutat plens, indica que el bàsquet comarcal ha tornat. I és de gran il·lusió. En la nova categoria, Supercopa, el Círcol va caure de manera dura a la pista de l’Ipsi (76-49), rival que es fa molt fort a casa. Coro no va poder comptar amb Marc Jerez, baixa sensible, però sí amb la resta d’equip. La realitat és que el partit no va tenir color. Des del primer quart, els locals van imposar la seva anarquia en atac, amb gran capacitat anotadora. Ramon Gotzens va ser el més destacats dels blaus amb 16 punts.

A Copa Catalunya, dos de dos pels equips badalonins. Els Maristes Ademar van guanyar còmodament al Vilatorrada (que només tenia vuit jugadors) per un clar 64-49. Els del pati es van fer forts en una gran primera part col·lectiva, en què van agafar una diferència de deu punts que van controlar la resta del partit. Nil Francès, Alex Fayos, Quim Franch i Gregorio Boho amb 15, 12 i 11 punts respectivament, els més destacats. D’altra banda, la Minguella va assaltar el complicadíssim camp del Claret per un ajustat 62-64. L’equip de Jaume Sala, que va anar sempre a remolc, va creure en la victòria en els últims minuts per capgirar el marcador i sumar la primera. Orlando Méndez amb 16 punts va liderar l’anotació dels de Casagemes.

A Primera Catalana, grans emocions. El primer derbi masculí, se’l va emportar la Minguella B, que va ser molt superior, davant el Sant Josep (62-75). Els parroquials van acusar un 0/20 en triples, arma inofensiva des del perímetre, tot i que van mostrar petita reacció a l’últim període. Yón Pérez i Alejandro Carreras amb 16 i 17 punts cadascú, els guies ofensius dels de Quim Solà. El Badalonès va perdre un partit a cara o creu contra el Sant Nicolau (57-60) tot i el gran debut de Carles Sanàbria amb 16 punts. El Sant Andreu de Natzaret es va desinflar a la segona part, al camp del Sant Jordi (80-78), després de tenir una avantatge positiva de 14 punts. Un últim parcial negatiu (22-13) va ser una condemna cap a la derrota. Alejandro Viana va ser el més important en atac amb 15 punts. Gran victòria del Círcol B a casa del Santa Coloma B per un resultat de 54-63. Bon partit dels de Jordi Roger. Acabant el grup, el Llefià va debutar amb victòria contra el Castellar (67-60), patint més del compte tot i tenir una diferència de 23 punts. Martí Callau amb 14 punts va ser el referent de David Viñas.

A Primera Catalana femenina, única victòria del Llefià. El conjunt de Sergio Arias va fer un partit molt seriós a la pista del Femení Osona (46-53) amb una gran Marta Sánchez en anotació. En canvi, la Minguella va realitzar un mal partit contra el Manresa (30-43) especialment, en la part ofensiva, en què Sara Pascasi va anotar 14 dels 30 punts. Finalment, la Penya B va caure a la pista de l’Argentona, equip que ha pujat de categoria. Les verd-i-negres van tenir com a referent Carla Fuster (17p) però no van poder neutralitzar a la local Aina Jordà, amb 13 punts i directora de joc.