Centenars de persones omplen la plaça de la Vila contra les imputacions pel 9N

  0
  IMG_9261.JPG

  14/10/2015 – La convocatòria va comptar amb la participació dels membres del govern local amb l’alcaldessa Dolors Sabater al capdavant.

  Badalona també ha aixecat la veu contra les imputacions pel procés participatiu del passat 9 de novembre. Centenars de persones van omplir ahir la plaça de la Vila per mostrar el seu recolzament als llavors president, Artur Mas, vicepresidenta, Joana Ortega, i consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, que han començat a declarar aquesta setmana davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. La convocatòria, com a la resta de Catalunya, va ser impulsada per l’ANC, Òmnium, l’AMI i l’ACM i va comptar amb la participació dels membres del govern local amb l’alcaldessa Dolors Sabater al capdavant.

   

  La primera intervenció va córrer a càrrec de l’exalcaldessa Maite Arqué, que es va mostrar molt indignada i es va arribar a emocionar sobre l’escenari: “Això t’arriba al cor. Sembla que no pugui ser possible que estem vivint el què estem vivint”. L’actual alcaldessa, Dolors Sabater, va afirmar haver participat el 9N com a voluntària i que es va autoinculpar quan es van donar a conèixer les imputacions. “No puc fer res més que solidaritzar-me amb aquesta defensa de la democràcia. Serem dijous fent pinya pel dret a decidir i la llibertat”, va manifestar, en al·lusió a la concentració d’aquest dijous davant el TSJC durant la declaració d’Artur Mas.

   

  La mobilització va comptar amb la intervenció d’altres representants de la societat civil i de la ciutadania. A la plaça es van poder veure diferents pancartes amb els lemes “Tots som 9N”, “Ho tornaria a fer”, “Votar no és delicte” o “Tots estem imputats”. Després dels parlaments,la gent va poder tornar a votar de forma simbòlica en unes urnes iguals que les del 9N.