CiU explora les possibilitats derivades de declarar Badalona ciutat d’interès turístic

  0
  chiri.JPG

  09/10/2013 – Els nacionalistes obren converses amb comerciants i restauradors sobre si seria beneficiós que els negocis poguessin obrir els diumenges.

  El president del grup municipal de CiU, Ferran Falcó, va anunciar fa uns dies que ha començat una sèrie de contactes amb professionals del teixit comercial i empresarial de la ciutat per a explorar les possibilitats que hi hauria de fer que Badalona sigui declarada municipi d’interès turístic, cosa que, entre altres aspectes, permetria que les botigues de la ciutat obrissin en diumenges i festius.

   

  El líder de CiU manifesta que vol “conèixer l’opinió dels comerciants, dels empresaris, i dels consumidors en relació a una proposta que podria permetre guanyar l’atractiu comercial”. Falcó explica que en els darrers anys compradors del Maresme que venien a Badalona han deixat de fer-ho, i ha explicat que “l’objectiu d’aquests contactes és saber si el sector creu que obrir en diumenge podria permetre recuperar-los”. Alhora, Falcó plantejarà als comerciants i empresaris del sector dels serveis i la restauració “si seria positiu ser una opció de comerç i lleure els diumenges quan Barcelona està tancada”.

   

  Pros i contres: necessitat de debat

   

  Falcó explica que “de la mateixa manera que sobre el paper ser municipi podria comportar beneficis, també és cert que s’obren diversos interrogants”, sobre els quals també volen parlar amb els agents implicats.

  Des de la federació nacionalista es pregunten si obrir els diumenges suposaria realment més vendes, si implicaria més costos pels comerciants o si les grans superfícies comercials hi trobarien compensació”.

   

  Davant aquests arguments a favor i en contra d’una mesura d’aquesta naturalesa, Falcó ha manifestat que “cal parlar-ne molt i estudiar-ho amb detall”.