CiU i el SFP denuncien l’ús de cotxes de la Guàrdia Urbana per part de membres del govern

  0
  28
  cotxes.jpg

  06/02/2013 – El Sindicat de Funcionaris de Policia va reprovar fa uns dies que un 60% dels vehicles del cos es troben fora de servei, alguns d'ells utilitzats per regidors.

  El Sindicat de Funcionaris de Policia (SFP) a la Guàrdia Urbana de Badalona va denunciar fa uns dies que més del 60% dels vehicles del cos està fora de servei, perquè no s’haurien renovat dos contractes d’arrendament de vehicles, i que s’estaria funcionant amb el 40% de la flota habitual.

   

  Segons l’esmentat sindicat, la majoria dels vehicles que sí estan operatius es troben destinats a unitats específiques, mentre que els serveis territorials, és a dir, les patrulles que es desplacen per atendre emergències, tindrien en aquest moment un total de 3 vehicles disponibles, per la qual cosa els agents han d’anar o amb motocicleta o caminant, reduint així la seva capacitat reactiva davant una incidència.

   

  CiU, que s’ha sumat a la denúncie emesa pel sindicat, també destaca que Garcia Albiol ha assignat un Peugeot 308 per al seu servei i un model 406 de la mateixa marca per al servei de Protocol, tot i disposar d’un Audi A6 com a cotxe oficial. A aquests dos vehicles de la Guàrdia Urbana, diuen els convergents, cal afegir el Seat Leon amb què circula, conduït per un xòfer, el regidor de Seguretat Ciutadana, Miguel Jurado.

   

  La federació nacionalista local recorda que aquests tres vehicles de la flota de la policia local estan equipats per a realitzar actuacions de naturalesa policial, i que l’alcalde, els regidors i personal directiu de l’Ajuntament ja disposen d’una flota de vehicles per als seus trasllats per raons de feina. En aquest sentit, demanen que el govern retorni aquests tres vehicles a la Guàrdia Urbana per tal de resoldre, encara que només sigui parcialment, l’actual dèficit de vehicles, i l’insta alhora a realitzar les accions oportunes per tal de renovar els contractes d’arrendament necessaris per a mantenir la mateixa quantitat de vehicles policials de què la Guàrdia Urbana disposava en el mandat passat, i que el SFP denuncia que s’ha reduït en un 60%.

   

  El regidor de Seguretat, Miguel Jurado, nega que hi hagi “un 60% dels vehicles fora de servei” i assegura “que els vehicles de renting disponibles són els mateixos que hi havia a l’anterior mandat”: “un paquet que està amb el contracte en vigor i un segon, en període de pròrroga fins que en les properes setmanes es prescindeixi d’ells per la incorporació de noves unitats conforme a un nou contracte de renting”.

  Jurado també ha detallat que la Guàrdia urbana de Badalona té un total de 42 cotxes, set d’ells avariats (dos d’ells per causa d’accident). El cos policial compta també amb cinc furgonetes, vuit motocicletes de patrulla, vuit scooters i vuit bicicletes de la unitat ciclista.

   

  D’altra banda, el govern local afirma que Garcia Albiol sempre ha optat per utilitzar un Peugeot 308, adscrit a Guàrdia Urbana i més modest, en comptes de l’Audi A-6, de 9 anys d’antiguitat, que està adscrit al servei de Protocol de l’Ajuntament i que s’utilitza únicament en comptades ocasions per a actes protocolaris.