CiU i Falcó es comprometen a iniciar el lateral de la C-31 i els reallotjaments de Sant Crist

  0
  10
  ciu C-31.jpg

  22/05/2015 – L'alcaldable de CiU es compromet a entomar el lateral de la C-31 fins a Coll i Pujol, uns 3,5 milions, i iniciar els reallotjaments de Sant Crist perquè la Generalitat pugui finalitzar el vial fins a rambla Sant Joan.

  “És hora que l’Ajuntament posi fil a l’agulla seriosament amb la qüestió dels laterals de la C31, perquè ens hi juguem que en un futur Badalona vegi desaparèixer l’autopista com l’Hospitalet va poder-ho veure fa uns anys amb el seu tram”. Amb aquestes paraules, el candidat de CiU a l’alcaldia de Badalona, Ferran Falcó, resumeix el compromís de la formació que lidera respecte aquest estratègic projecte.

   

  El candidat considera el tema dels laterals “un dels més prioritaris, si no el més prioritari, que la ciutat ha de tenir en els propers anys”. En aquest sentit, el líder de CiU ha anunciat dos compromisos dins el que ha definit com a “Pla C31 2015-2019”. El primer, la fase 1 del pla, és construir el tram de lateral comprès entre l’avinguda president Companys i el carrer Coll i Pujol, a tocar del barri de Sant Crist, amb un cost estimat de 3,5 milions d’euros. El segon, “més complexa però absolutament vital”, iniciar el procés de reallotjament dels veïns de Sant Crist que viuen als habitatges afectats pels futurs laterals. Aquests habitatges, els més propers a l’autopista, fa anys que estan afectats, i els seus veïns estan pendents dels reallotjaments, que correspon liderar a l’Ajuntament de Badalona.

   

  Una vegada l’Ajuntament hagi procedit a aquests reallotjaments, que impliquen la construcció de nous habitatges en altres llocs, la Generalitat podrà impulsar el tram restant de laterals i donar per acabada l’obra, però mai abans, explica Falcó. “L’objectiu final és clar: veure morir l’autopista amb un soterrament com el de l’Hospitalet, i veure néixer un nou barri que acabi amb la fractura física i sovint social que han suposat dècades de convivència amb aquesta infraestructura”, va reblar el candidat de CiU.

   

  Dues biblioteques a La Salut i Bufalà

   

  D’altra banda, Falcó ha afirmat aquesta setmana que promourà la construcció de dues noves biblioteques durant el proper mandat, per tal que la ciutat en tingui vuit l’any 2019. Se situarien a ca l’Andal, una masia del segle XVIII situada al barri de Bufalà, i a La Salut, “per tal de cobrir adequadament les necessitats que té la ciutat pel que fa a aquest tipus d’equipaments”. Sobre la de La Salut, la ubicació definitiva de l’equipament s’hauria de consensuar amb els veïns i les entitats de la zona.