Clausurats el restaurant Campo de Tiro i altres negocis a tocar de Pomar

  0
  campo tiro.jpg

  17/11/2016 – Dimarts, les autoritats van col·locar un precinte administratiu per no disposar de llicències.

  Ajuntament i Guàrdia Urbana han clausurat administrativament el restaurant Campo de Tiro, la distribuïdora de gas butà Gas Badalona, una ferralleria i un magatzem ubicats al Turó d'en Seriol, a tocar de Pomar i el cementiri. Dimarts, les autoritats van col·locar un precinte argumentant que les activitats “no disposen de la llicència pertinent per desenvolupar la seva acció en un parc urbà d'abast metropolità”. Ara, els negocis han de desallotjar els seus espais abans del cap de setmana, tot i que a la pràctica alguns d'ells han continuat obrint amb certa normalitat.

   

  L’actuació respon al compliment dels expedients de disciplina urbanística que es van iniciar a finals de l’any 2009 amb informes de l’Àrea de Medi Ambient i Guàrdia Urbana. Es van obrir diversos expedients de disciplina urbanística des del 2010 en què es demanava la suspensió provisional immediata de les activitats. La seva tramitació ha suposat multes coercitives, en alguns casos fins a sis al llarg d’aquests anys, i diverses sentències del Jutjat contenciós administratiu han donat la raó a l’Ajuntament. Dues de les activitats que inicialment tenien expedient obert van clausurar la seva activitat l’octubre del 2010 i l’abril del 2015.

   

  Fonts municipals asseguren que els propietaris de les diferents activitats “eren plenament coneixedors de la seva situació, i els seus drets han estat garantits en tot el procés dels darrers 6 anys”. El regidor d’Espais Públics, Francesc Duran, subratlla que “el govern ha estat molt curós” però afirma que “ha estat necessari actuar davant d’aquests usos il·legals per preservar l’espai natural del Turó d’en Seriol”. El regidor de Medi Ambient, Àlex Mañas, avança que “s’exigirà a la propietat dels terrenys la seva restauració i que compleixi amb el seu deure de mantenir aquest espai”.

   

  Els negocis s'han vist sorpresos per la decisió, tot i ser un procés que es remunta a anys enrere. Expliquen que el govern havia proposat reunir-se i veuen impossible poder buidar els negocis amb un marge de tres dies. Tot i que podrien reservar-se la possibilitat de presentar recursos, encara no ha quedat clar si optaran per aquesta via. La Guàrdia Urbana es personarà a l'espai un cop acabi el termini, aquest divendres.