Les grans superfícies de Montigalà s’uneixen contra la pujada de l’IBI

  0
  montigala.jpg

  17/11/2016 – Els operadors de la zona critiquen que el govern no hagi negociat la pujada de l'IBI.

  Els operadors del Parc Comercial de Montigalà han tancat files per demanar al govern local diàleg després de l’aprovació inicial de les ordenances fiscals de 2017 que proposen un augment de l’IBI del 24% per a les grans superfícies. Els representants dels diversos comerços del parc han tingut contactes amb els grups municipals de l’oposició i esperen poder trobar el consens per poder presentar al·legacions a aquesta pujada, abans de l’aprovació definitiva de les ordenances fiscals al ple municipal.

   

  A més, els operadors indiquen que es donen “circumstàncies de discriminació” perquè existeixen “petits comerços que veuran incrementats els seus impostos per estar dins d’una galeria comercial” i reivindiquen que la zona comercial de Montigalà “exerceix de comerç de proximitat pels veïns de la zona, donat que són els comerços i serveis que els queden més propers”. Avisen que un augment d’aquestes proporcions pot posar en risc la viabilitat i competitivitat de les diverses botigues.

   

  D'altra banda, recorden que hi ha moltes demandes pendents a l’àrea en relació al manteniment de l’espai públic, la millora de l’accessibilitat per a vianants, la neteja i el manteniment dels espais verds o la senyalització orientativa cap a l’àrea i també a nivell intern. En aquest sentit, es reclama que part de l’IBI recaptat en la zona hi reverteixi per a poder millorar la competitivitat respecte altres parcs comercials de l’entorn.

   

  Aquest dijous hi ha prevista una trobada entre el regidor d'Hisenda, Jose Téllez, i els representants del parc comercial. De moment, Téllez ha avançat que no faran marxa enrere en la nova línia fiscal impulsada a l'aprovació inicial, ja que es tracta d'un moviment que posa Badalona “al nivell de la resta de municipis de més de 100.000 habitants”. En aquest sentit, considera que no s'ha de patir perquè marxi cap empresa. En qualsevol cas, assegura que escoltaran i analitzaran les al·legacions de les grans superfícies de la zona.