Comença el judici del 12O als regidors i regidores badalonins

  0

  Entre avui i demà tindrà lloc el judici, a la Ciutat de la Justicia, als regidors i regidores de l’Ajuntament de Badalona que van decididir treballar el dia 12 d’octubre de 2016, Festa nacional a tota Espanya.

  Els acusats són aquells que formaven part de l’equip de govern de l’alcaldessa Dolors Sabater en aquell moment: Jose Téllez, Frances Duran, Laia Sabater, Fàtima Taleb, Oriol Lladó i Agnès Rotger.

  Delicte de desobediència

  El 12 d’octubre, els regidors i regidores badalonins van atendre a la ciutadania dins les oficines municipals, anant en contra dels serveis jurídics de l’Ajuntament i del jutge. Per això, s’enfronten a una pena de quinze mesos d’inhabilitació i 4.200 euros de multa.

  Es va arxivar el cas, però l’Audiència de Barcelona va ordenar reobrir-lo perquè es va entendre que els sis regidors d’ERC i Guanyem Badalona havien pogut incórrer en un delicte de desobediència, a més de la possibilitat que existís actuació administrativa aquell dia. Els regidors van atendre personalment els ciutadans que van voler entrar en el consistori a fer gestions.

  L’alcaldessa en aquell moment, Dolors Sabater, no ha estat acusada perquè no es va sumar a l’acció, ja que es trobava de viatge oficial.

  De moment, en la primera sessió del judici, ja s’ha convocat una concentració de suport als regidors i regidores badalonins a les portes dels jutjats.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí