Comencen les obres de l’ascensor de Llefià-La Salut després d’uns mesos de retard

  0
  52
  albert llanas.jpg

  22/11/2017 – Tot i que havien d'iniciar-se abans d'estiu, un imprevist ha obligat a modificar el projecte.

  Aquest dimarts han començat, per fi, les obres de l'extensament anunciat ascensor del passatge d'Albert Llanas, que ha de connectar els barris de Llefià i La Salut i salvar el desnivell d'una via que transiten molts veïns i veïnes.

   

  El projecte va ser licitat per l'AMB a finals d'abril i els primers moviments es van donar a finals de juny, però van restar aturats des de llavors. Després d'estiu havia passat a ser una de les queixes del districte, ja que no s'havien reanudat els treballs.

   

  Fonts del govern van explicar que, durant les cates prèvies, es van trobar canonades i instal·lacions de serveis bàsics, no previstes inicialment, que van provocar aquest endarreriment. L'imprevist va obligar a modificar el projecte i el pressupost.

   

  Aquest dimarts, uns mesos després, l'alcaldessa Dolors Sabater ha anunciat que les obres per fi s'han pogut iniciat normalment. “Quina alegria quan després dels tràmits i terminis per fi comença una obra tan esperada!”, ha exclamat a través de Twitter.

   

  L’ascensor que s’instal·larà al passatge Albert Llanas està fabricat per l’empresa Thyssenkrupp i ha de salvar un desnivell de 5,20 metres. Tindrà una capacitat de 13 persones, amb una càrrega màxima de 1.000 kg, i es mourà a una velocitat d’un metre per segon.