Comencen les obres de reurbanització a la Morera i de les escales mecàniques a Sant Crist

  0
  Prat de la Riba 2.JPG

  16/09/2013 – La setmana passada es van iniciar els treballs a l'avinguda Prat de la Riba, que, en principi, finalitzaran en 9 mesos; avui es comencen a Sant Crist les futures escales mecàniques.

  La passada setmana van començar els treballs de reurbanització de l’avinguda de Prat de la Riba del barri de Morera. El termini d’execució previst de les obres és de 9 mesos. Els treballs es faran en tres fases, la qual cosa reduirà l’afectació a la via pública.

   

  Les obres serviran per eixamplar les voreres, eliminar les barreres arquitectòniques i posar una filera d’arbres, així com també per instal·lar tres grups de cinc contenidors soterrats, renovar el clavegueram i posar papereres i nous fanals d’enllumenat públic. Es conservaran les dues fileres d’aparcament per a vehicles. La placeta que hi ha a la confluència de l’avinguda de Prat de la Riba amb l’avinguda del president Companys es reformarà i s’hi posaran jocs infantils.

   

  La plaça d’Enric Morera s’ampliarà i tindrà un aspecte més obert cap al carrer. S’eixamplarà la vorera de l’avinguda Bac de Roda. La circumval·lació de la plaça serà per a vianants, es reforçarà l’arbrat amb plàtans, es posaran papereres, es renovarà el clavegueram i es crearà una grada amfiteatre. També es posaran nous jocs infantils amb paviment de cautxú.

   

  El primer tram d’obres anirà des del carrer d’Alacant fins al carrer de Sant Vicenç. El segon tram anirà del carrer Sant Vicenç fins al carrer de Pere III; i el tercer i últim anirà des del carrer de Pere III fins a l’avinguda de Bac de Roda, incloent-hi la plaça d’Enric Morera. En cadascuna de les fases es facilitarà el pas dels vehicles amb gual.

   

  Les escales mecàniques de Sant Crist, més a prop

   

  Avui també s’iniciaran les obres de les futures escales mecàniques al barri de Sant Crist. Es tracta de les primeres rampes d’aquest tipus que s’instal·len a Badalona. Les obres serviran per facilitar la mobilitat dels veïns en un carrer que té un pendent del 19 % i un desnivell real de 8,77 metres i on actualment hi ha escales i rampes de formigó. A més, s’aprofitarà la ubicació de les noves rampes per portar a terme una reurbanització total del carrer. El pressupost total de les obres és de gairebé 700.000 euros, que finança l’Àrea Metropolitana de Barcelona. El control de seguretat es farà mitjançant videovigilància.