Compte enrere

0
    27
    circol j27bis.JPG

18/4/2016.-  A tres jornades per acabar la fase regular el Sant Josep baixa a la tercera posició, la Minguella segueix lluitant per sortir de la promoció i la Minguella entra en descens directe.

El Sant Josep més irregular va encaixar una derrota a casa contra el Sant Cugat. Les baixes es van notar i sense un base pur l’equip no va acabar d’estar còmode.

El partit va començar molt travat i marcat pel desencert dels parroquials, que els va fer anar a remolc tot el partit. El Sant Cugat tampoc va aprofitar totes les seves oportunitats i es va arribar al descans amb el partit obert.

A la represa, el Sant Josep va intentar fer canvis en defensa per pujar el ritme de partit però la concentració no va ser l’adient  i els visitants ho van aprofitar per marxar de 17 punts.

Però quan pitjor semblaven les coses, l’equip va tirar d’orgull i de lluita per intentar la remuntada. Fins i tot van tenir l’últim llançament per empatar o guanyar el partit, però finalment no va entrar.

La victòria del Mataró deixa el Sant Josep en tercera posició. Diumenge a les 18h a la pista d’un Sedis cuer, tenen una bona oportunitat de tornar a guanyar.

El Círcol va celebrar el retorn del Cotonifici a la samarreta amb una victòria important en la lluita per evitar el descens directe. Els badalonins van començar el partit contra el Terrassa dominant, amb un parcial de 22-7 en 5 minuts, gràcies als punts de Xesco Gotzens i la bona defensa que acabava en contraatacs.

Els visitants van reaccionar amb els triples i van reduir la diferència a 6 punts per tancar el quart 24-19. El segon quart va ser de defenses, amb un Círcol erràtic que, tot i anar per davant al marcador,  no va saber marxar d’un rival que va arribar viu al descans, 35-26.

A la represa els visitants es van apropar a 5 punts aprofitant les pilotes perdudes del Círcol. Un 2+1 de Jerez torna els 8 punts de diferència al final del tercer quart. Al parcial definitiu, l’encert del Terrassa i els errors del Círcol va deixar la diferència en només 2 punts, després d’encaixar un parcial de 0-8.

A 2 minuts i mig del final estava igualat, però la bona feina de Ferrer (3 taps i 14rebots) i un triple de Quim Forteza van fer que l’equip tornés a respirar, 61-53. El Terrassa ho va intentar fins el final però la victòria es va queda a La Plana.

El Bisbal tampoc afluixa en la lluita per evitar la promoció que seguirà pel Círcol el proper dissabte a la pista del Boet, amb la intenció de sumar la quarta victòria consecutiva.

La Minguella va competir contra un equip que està lluitant per estar entre els quatre primers. Els blaus van sortir sense pressió a intentar donar la sorpresa, tot i ser conscients de la importància que tenen tots els partits fins a final de temporada.

El Vic va plantejar des de l’inici una defensa en zona després de bàsquet, que donava molts problemes  a l’atac estàtic blau. A més l’alçada i la superioritat física del rival tampoc els deixava jugar còmodes ni trobar línies de passada. La Minguella va apostar per les alternatives defensives per provocar errors en el Vic i aprofitar les dificultats. Però els visitants van agafar els primers avantatges significatius.

Abans que marxessin al marcador, la Minguella va canvia d’estratègia amb un canvi de ritme més ràpid i dinàmic en atac a partir de l’agressivitat defensiva. Aquest canvi va ajustar el marcador i fins i tot va fer somiar amb la remuntada a pocs minuts del final. Però el Vic va apretar i en una última estirada va deixar el marcador en 56-75.

La jornada deixa la Minguella en posicions de descens directe a tres jornades per acabar la fase regular. El proper diumenge seria molt important guanyar el Castellar, quart per la cua, per intentar tornar a posicions de promoció.