Comunicart commemora el Dia Mundial de l’Autisme

  0
  Foto 3-4-16 11 19 34.jpg

  04/04/2016 – El passeig de la Rambla i la platja dels Pescadors s'omplen d'activitats per reivindicar més drets pels infants amb el Trastorn de l'Espectre Autista.

  Aquest diumenge el passeig de la Rambla s'ha omplert d'activitats per als més infants, acompanyades de material solidari i d'informació, que l'associació Comunicart a tret al carrer per commemorar el Dia Mundial de la Conscienciació de l'Autisme, que des de 2007 se celebra el 2 d'abril.

   

  Durant la jornada es van llegir frases per part de nens que pateixen el TEA (Trastorn de l'Espectre Autista), com "dret a l'assistència sanitària" i "volem un espai per desenvolupar-nos". "Les administracions han de potenciar els drets d'aquestes persones a una educació inclusiva, aportant els recursos necessaris perquè aquests infants es mereixen tenir, en el dia de demà, una vida plena, segura i sobretot amb la plena màxima autonomia" afegia el manifest de Comunicart.

   

  L'acte més destacat d'aquest dia va ser el llançament de globus que desenes de nens, acompanyats pels seus familiars, van llençar des de la platja dels Pescadors amb l'esperança de què algun dia es facin realitat els seus somnis. També, es va comptar amb una exhibició de batucada, arts marcials de jiu-jitsu i zumba.

   

  Comunicart és una associació badalonina sense ànim de lucre formada per mares, pares i un equip de professionals especialitzats i dedicats a l'atenció, l'educació i la salut de les persones amb aquest trastorn. L'entitat va ser crear l'any 2012 amb l'objectiu d'assolir una millor qualitat de vida de les persones amb autisme i de les seves famílies.

   

  Destacar que es calcula hi ha unes 450.000 persones en tot l'estat espanyol que pateixen el TEA, un trastorn caracteritzat per la intensa concentració d'una persona en el seu propi món interior i la progressiva pèrdua de contacte amb la realitat exterior.