Felicitat Comas rep la Guineueta honorífica dels Amics del Teatre Zorrilla

  0
  Foto 1-4-16 22 26 12.jpg

  04/04/2016 – Amb motiu del Dia Internacional del Teatre, els Amics del Teatre Zorrilla celebren la dissetena Nit de les Guineuetes premiant a l'Associació Cultural de Poesia Pont del Petroli, el Conservatori Professional i Escola de Música de Badalona i l'obra Terra Baixa, entre altres.

  Amb motiu del Dia Internacional del Teatre, el passat divendres, 1 d'abril, el Teatre Zorilla va acollir la dissetena edició de la Nit de les Guineuetes que any rere any organitzen els Amics del Teatre Zorrilla.

   

  Enguany, una gala conduïda per l'actor badaloní Josep Palau i amenitzada per l'Escola de Música Moderna de Badalona, es van fer entrega dels Premis Guineuetes 2015 a Màgic Empenta, una companyia teatral que celebra el seu desè aniversari i  formada per actors amateurs, del qual se senten orgullosos i, que a més, reben aquest segon premi al llarg de la seva trajectòria, ja que la primera Guineueta va ser l'any 2010.

   

  Tot seguit, les següents Guineuetes de la nit van ser atorgades a l'Associació Cultural de Poesia Pont del Petroli pel seu quinzè aniversari i per construir la poesia en espectacle; al Conservatori Professional i Escola de Música de Badalona per la interpretació de les cantates solidàries de Johann Sebastian Bach.

   

  Pel que fa a la Guineueta popular, Terra Baixa -una obra dirigida per Pau Miró i produïda per Temporada Alta, El Canal i Lluís Homar-, va ser escollida com a millor obra de teatre vista al llarg del 2015 pels mateixos espectadors dels teatres de Badalona. El mateix actor Lluís Homar va ser l'encarregat de pujar a l'escenari del Teatre Zorrilla a recollir la menció i va destacar que "aquest premi dóna sentit a la proposta de Terra Baixa i anima a continuar en el món del teatre".

   

  D'altra banda, també es van fer entrega de les mencions especials 2015 a la Cooperativa La Moral per l'obra 'Fuita!!'; al Teatre a Peu Pla per la interpretació de 'L'armari' de Yukio Mishima; a la jove companyia Nucli Teatre que es va estrenar a l'escenari amb l'obra 'El Nom', i als joves de la Dramàtica del Círcol per la interpretació de les obres 'Cendres' i 'Automàtics'.

   

  Felicitat Comas, Guineueta Honorífica

   

  Possiblement el moment més emotiu de la nit va ser el lliurament de la Guineueta Honorífica d'enguany a l'actriu badalonina Felicitat Comas Hofmann, qui va ser rebuda amb el públic en peu i amb un llarg i intens aplaudiment. Comas va néixer el 4 de desembre de 1940 i amb només 13 anys va iniciar-se en el món del teatre en el quadre escènic de la Companyia de Joaquim Grífol. L'any 1957 va integrar-se a l'elenc del Centre Parroquial de Sant Josep de Badalona, on encara continua. En la seva trajectòria ha participat en més de 250 espectacles escèniques, ja sigui en obres teatrals, recitals poètics i direcció, entre altres. També ha aconseguit set premis com a millor actriu en concursos de Tiana, Mataró, Terrassa i Badalona.

   

  Durant el transcurs de la gala, destacar que es van transmetre diverses paraules  en suport a la continuïtat de l'entitat sociocultural El Círcol Catòlic i l'actor badaloní Toni Forteza va ser l'encarregat de llegir el manifest d'enguany del Dia Internacional del Teatre, composat pel director de teatre rus Anatoli Vassiliev. Un missatge que destaca que el teatre és necessari tant pels actors com pels espectadors, però que deixa de banda a les actuacions polítiques, al teatre de les conxorxes polítiques i "les escenes de cadàvers i sang pels carrers i places, per les capitals i les províncies, entre religions i ètnies".

   

  "Cal un canvi de la tendència actual"

   

  Per la seva part, el president dels Amics del Zorrilla, Jaume Arqué, va fer una crida a ampliar les activitats escèniques a la nostra ciutat i que el jovent s'integri més a la ciutat i a les societats, com així també les dificultats de les representacions regulars de teatres d'aficionats a les sales de les entitats, "de les poques que ens van quedant", va afegir Arqué. "Per això, creiem que un canvi de la tendència actual seria la millor inversió de futur i  és important que el govern municipal doni suport als dos esdeveniments que estimulen als actors i espectadors, Badalona a Escena i l'Obra d'Entitats".

   

  En resposta, l'alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, va afegir que de la nostra ciutat han sortit grans actors i actrius que han actuat en els millors teatres del país i del món, però "és cert que hem d'impulsar més el teatre i la cultura en l'educació per construir ciutats més justes i democràtiques. Nosaltres estem en aquest camí, tot i que més lentament del que esperàvem".