Concentracions a favor del diàleg i de la unitat d’Espanya a la plaça de la Vila i Llefià

  0
  IMG_2584.JPG

  09/10/2017 – Dues protestes, una a migdia i una altra a la tarda, van sumar centenars de participants durant el dissabte.

  Badalona va viure aquest dissabte dues noves concentracions, pocs dies després de les massives protestes del 3 d'octubre. Aquest cop, es tractava de mobilitzacions per cridar al diàleg que permeti solucionar la situació entre Catalunya i Espanya, i per reivindicar la unitat de l'estat espanyol.

   

  A migdia, la plaça de la Vila va acollir el primer dels dos actes: una concentració on el blanc era el color protagonista, amb més de 200 persones. Una concentració que es realitzava simultàniament a tots els ajuntaments d'Espanya, sota el lema 'Parlem/Hablemos', amb objecte de demanar a les administracions de Catalunya i Espanya obrir ponts de diàleg que rebaixin la tensió social viscuda els darrers dies.

   

  A la tarda, una nova protesta, en forma de marxa pels carrers de Llefià i La Salut, va sortir des de la plaça de Trafalgar. Convocada a través de xarxes per veïnat del barri, la concentració va aplegar unes 400 persones que van passejar pels principals vials del districte amb càntics i banderes espanyoles i catalanes. L'acte tenia la intenció de reivindicar la unitat de l'estat espanyol i de rebutjar qualsevol tipus de declaració unilateral d'independència, en un sentit semblant al de la manifestació massiva d'aquest diumenge a Barcelona.

   

  Imatge a la plaça de la Vila: J.C. Lacruz