Concert per commemorar el tricentenari de 1714 a l’Esglèsia de Sant Josep

  0
  orfeo 2012.jpg

  30/04/2014 – El Ressò 300, concert per a quatre Cors i Cobla, comptarà amb la Coral Art i Cultura de Canyet, la Coral Betúlia, la Societat Coral La Badalonense i l’Orfeó Badaloní.

  Aquest dimecres, Badalona commemorarà de forma solemne el tricentenari del 1714 amb el Ressò 300, concert per a quatre Cors i Cobla en el qual hi participaran la Coral Art i Cultura de Canyet, la Coral Betúlia, la Societat Coral La Badalonense i l’Orfeó Badaloní. L’acte, que començarà a les 21h a l’Església de Sant Josep, també compta amb la participació i organització dels Amics de la Música de Badalona, Òmnium Cultural i Badalona Sardanista. Es demanarà als assistents un donatiu de 5 euros.

   

  Aquest espectacle és una iniciativa de totes aquestes corals i entitats i s’emmarca en els actes de commemoració del Tricentenari de la derrota de 1714. Per tal de contextualitzar el moment històric, l’acte també comptarà amb una breu introducció històrica a càrrec de l’historiador badaloní Joan Rosàs.

   

  Amb el títol de Ressò 300, els organitzadors volen expressar la memòria d’un fet passat a la vegada que es vol posar en valor la importància que aquell esdeveniment va tenir i encara té per a la història de Catalunya. El títol de l’acte també fa referència, lògicament, al so que emet la música.

  A banda de les entitats i corals organitzadores, l’acte també compta amb el patrocini del forn de pa Joan Figuera; la sabateria Rodríguez; l’Escola Betúlia; l’Estació de Servei Fito; la farmàcia Serentill; la Badalonense; Salaons Lluís; l’Òptica Hispano; i la pastisseria Comas.