Concerts, espectacles, foc…els detalls d’unes Festes de Maig que acabaran a Sant Roc

  0
  71
  Foto 10-5-15 20 08 56.jpg

  25/04/2016 – L'Ajuntament i la Comissió de Festes van presentar dissabte els detalls de la programació; tot plegat arrencarà el dia 1 de maig.

   

  Les Festes de Maig 2016 són molt a prop de començar amb la lectura del pregó per part de l’ONG badalonina Proactiva Open Arms, que seran els encarregats de donar el tret de sortida a la celebració local per excel·lència el  divendres 6 de maig. Aquesta entitat, nascuda a Badalona, és coneguda internacionalment perquè des de setembre de 2015 està desenvolupant un paper crucial en el salvament de vides de milers de refugiats que intenten arribar a la Unió Europea a través de les costes de l’illa grega de Lesbos.

   

  Com sempre al voltant de la Cremada del Dimoni, Ajuntament i Comissió de Festes han preparat un programa del que han volgut destacar durant la presentació conjunta un nivell participatiu més alt i un procés de planificació més obert a les entitats. “La creació de la taula tècnica ha estat un encert per establir el contacte setmana a setmana entre entitats i administració”, han explicat l’alcaldessa Dolors Sabater i la regidora de Cultura, Laia Sabater.

   

  200.000 euros de pressupost

   

  Les festes d’aquest maig tenen un pressupost de 200.000 euros, per sobre de la previsió de despesa del passat any –tot i que finalment la celebració de concerts no pressupostats va incrementar la inversió-.

   

  La Cremada i Els Catarres

   

  Com cada any, el Dimoni cremarà la Nit de Sant Anastasi, el 10 de maig, amb un piromusical en el que sonaran els temes més reconeguts de la història del cinema, i que anirà a càrrec de Coeters Dragón. Una estona més tard, el Concert de Festes serà el colofó de la nit, al Parc del Centenari, on actuaran les bandes Dorban, Germà Negre i Els Catarres.

   

  Les festes clouran a Sant Roc

   

  Una de les principals novetats d’enguany serà el ‘Tanquem la Festa a…’, una iniciativa a través de la qual les Festes de Maig tindran una celebració de punt i final que tindrà lloc a un barri diferent cada any. Aquest mes de maig serà a la plaça Roja de Sant Roc, que celebra mig segle d’història. La cerimònia serà un resum dels grans moments de les setmanes que vénen, com actuacions d’entitats culturals i espectacles de foc, entre d’altres.

   

  A banda, l’Ajuntament ha incorporat alguns grups de teatre de carrer de projecció internacional que mai havien actuat en el marc de les festes locals, com són Sarruga i La Industrial Teatrera. I, en l’àmbit musical, el Badasona, un concurs impulsat per la Comissió de Festes, serà la forma d’escollir quin grup local tocarà la nit del 14 de maig; tindrà lloc a la Sala Estraperlo el 30 d’abril.

   

  Descarrega't el programa complet!