“Confio que durant els pròxims dies l’ajuntament ens pagarà la subvenció i el patrocini”

  0
  president_ok.jpg

  16/06/2017 – Toca esperar una mica per saber quins jugadors renoven i quins són els nous fitxatges. Per això, en aquesta entrevista al president del Badalona, parlem, sobretot, del moment institucional i de la relació del club amb l'ajuntament.

  Toca esperar encara una mica per saber quins jugadors renoven i quins són els nous fitxatges. Per això, en aquesta entrevista al president del CF Badalona, parlem, sobretot, del moment institucional i de la relació del club amb l'ajuntament.

  – Un mes després del cruel final, quina valoració fa de la temporada, en l'àmbit esportiu?
  – Hem tingut la glòria del play-off a tocar. Malgrat tot, entenem que ha estat una temporada magnífica. L'objectiu era mantenir la categoria i hem estat capaços de generar aquesta il·lusió a la nostra afició durant les més de 26 jornades que hem estat en llocs de promoció d'ascens a segona divisió. Hem competit amb pressupostos tan importants com els de l'Hèrcules, el València, el Vila-real o el Barça, que doblen i, en alguns casos, tripliquen el nostre.

  – En tot cas, la gran notícia de la temporada 2016/17 és l'estrena de l'estadi.
  – L'estadi municipal de Badalona és, per fi, una realitat. En aquest sentit l'any ha estat gloriós i, personalment, sento una gran satisfacció. Passarem a la història com la junta directiva que ho va aconseguir, després de posar totes les forces polítiques i els grups municipals d'acord en un projecte de ciutat, per a la ciutat i, per descomptat, per a un club centenari, com és el Badalona. La construcció de l'estadi, per a mi i per a la meva junta directiva, ha estat el gran objectiu d'aquests últims anys. No podíem continuar jugant a l'Avinguda de Navarra, un camp de 85 anys, amb les graderies a punt de caure. Hem fet realitat el que aquest club portava buscant durant més de vint anys.
  – Un dia o altre s'haurà d'inaugurar, l'estadi…
  – Aquesta és una pregunta que cal traslladar a l'ajuntament, especialment a l'alcaldessa, Dolors Sabater, i al primer tinent alcalde, Oriol Lladó. Aquest últim va assistir a l'última assemblea de socis del Badalona, i jo ho agraeixo, i va manifestar que la nostra entitat es mereixia una inauguració especial, pel passat històric i pel maltractament que hem rebut per part l'administració pública. Doncs bé, la inauguració està a les seves mans.

  – Quina valoració fa de la seva relació amb l'ajuntament?
  – Ha estat un any duríssim per a tots. Hem sofert un desgast innecessari amb la regidora d'esports. Perquè, al final, ens han acabat donant la raó en tot, o en gairebé tot. Crec que els temes històrics del club han trigat moltíssim a resoldre's. Tot i que algun d'aquests assumptes provenia de legislatures anteriors i eren d'una certa complexitat.

  – Però tenen bona relació?
  – Per fi ha arrencat la comissió de seguiment de l'estadi, que estic segur que garantirà el seu bon funcionament. Per altra banda, hi ha tres temes històrics que no s'han resolt, tot i que aquest mes podrien quedar tancats. Són la compra de la gespa que hi ha a la Travessera de Montigalà provinent del camp de l'Avinguda de Navarra, la publicitat del camp de Morera i la diferència econòmica de la permuta urbanística en els terrenys del nostre antic camp. La comissió de patrimoni, juntament amb la junta directiva, decidirà les accions en defensa del club, si el consistori finalment no compleix.

  – Han rebut els diners corresponents a la subvenció i el contracte de patrocini que recull el conveni que van signar aquest any?
  – Avui dia, 15 de juny, estem pendents de rebre el que ens pertoca per la subvenció i del patrocini. Tot plegat provoca que la nostra tresoreria es vegi afectada de manera important a només quinze dies del 30 de juny, que es la data en què hem d'estar al corrent de les nostres obligacions amb els jugadors i els empleats del club.

  – En cas de no complir amb els pagaments, què passaria?
  – Es provocaria un caos, amb el risc que perdéssim la categoria. Però confio plenament que aquest problema se solucioni durant els pròxims dies.

  – Que així sigui. Després que l'estadi sigui una realitat, quins objectius li queden?
  – Hi ha tres temes importants per tancar: la fundació del futbol base; el deute històric amb el grup DITU, amb la resta de patrimoni aprovisionat a manca de saber l'impost final; i, si finalment volem competir amb equips i mantenir un pressupost estable per als anys vinents, no queda una altra que la conversió de l'entitat en societat anònima esportiva.

  – La SAD és inevitable?
  – En aquest moment, el club té 40 persones assegurades al 100%, el que genera una despesa de prop de 200.000 euros a la seguretat social, entre altres despeses importants. El que ens proporcionen les quotes dels socis no arriba a 60.000 euros. I tenim un pressupost de 875.000 euros, dels quals d'inici només comptem amb un 20%. Malgrat la dificultat, enguany volem mantenir el mateix pressupost i, per descomptat, mirar de renovar el màxim de jugadors i seguir generant il·lusió i demostrar que el club està més viu que mai.